Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Počeli Martinjski dani Općine Virje

FOTO Slavlje krenulo izložbom i koncertom HPD Ferdo Rusan

Martinjski dani koje već godinama povodom dana njihovog nebeskog zaštitnika svetog Martina organizira Općina Virje, započeli su večeras otvorenjem izložbe slika Likovne sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan. Izložba je otvorena u Društvenom domu u Virju, a izložena su djela 28 autora iz Podravine nastala za vrijeme Virovske prkačijade u svibnju. Nakon izložbe, uslijedio je u prepunom Društvenom domu i cjelovečernji koncert Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan uz brojne goste kao što su mali folkloraši i starija folklorna sekcija.

Ova manifestacija traje sve do nedjelje, 12. studenog, a osim što se ove godine obilježava 30. godišnjica postojanja Općine Virje, okrugle godine slave i brojna tamošnja društva i udruge. Deseta je obljetnica ŠRK Krap Virje, 20. obljetnica Udruge vinogradara, voćara i pčelara, 90. obljetnica DVD-a Donje Zdjelice, 95. obljetnica DVD-a Miholjanec, 115. obljetnica NK Podravac Virje, 145. obljetnica DVD-a Virje i Narodne knjižnice Virje te čak 190. godišnjica izgradnje župne crkve svetog Martina.

Zato i ne čudi da su u Općini Virje ove godine pripremili brojna događanja i sadržaje koji se nastavljaju u subotu, 4. studenog, kada su na rasporedu fišijada, šahovski turnir, nastup puhačkog orkestra, predstavljanje slikovnice i zabava uz Aquarius bend, a proslava se nastavlja svakodnevnim događajima i idućeg tjedna.

FOTO: Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati