Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
IZLOŽBA

FOTO: Snaga ženstvenosti otvorila svoja vrata

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U koprivničkom Domoljubu otvorena je zanimljiva izložba u povodu Dana žena. Riječ je o izložbi atraktivnog naziva – Snaga ženstvenosti. Umjetnice Ljerka Bojovski i Larisa Golec inspirirane prirodom i čovjekom naslikale su žene u različitim izdanjima.

– Inspirira me čovjek i priroda. No, u ovoj izložbi htjela sam isprobati nešto novo tako da sam isprobavala tehnike – govori Larisa Golec koja se slikanjem bavi više od 13 godina.  Svoje početke može zahvaliti slikaru Ivanu Lovrekoviću koji vodi tečajeve slikanja u Koprivnici. S druge strane, Koprivničanka Ljerka Bojovski nadarenost za likovnu umjetnost i dizajn otkriva još u osnovnoj i srednjoj školi. Od tehnika, kako kaže, najdraže su joj pastele i ulje, ali u zadnje vrijeme i akvarel, dok od motiva ljudi.

– Slikarica sam prvenstveno ljudi, to mi je bio jedan od prvih motiva kada sam počela slikati i ostao je do dana danas najdraži, priča Ljerka Bojovski.
Zahvaljujući Larisi, Ljerki je ovo prva samostalna izložba. – Za ovu izložbu inspirirala me Larisa koja je za razliku od mene ambicioznija. Predložila mi je da zajedno napravimo izložbu te je ovo ujedno i moja prva samostalna izložba. Sve iznad tri sudionika je grupna izložba – objašnjava nam Ljerka. Nadodaju kako su ovu izložbu nadopunili izvođači koji su nastupali na samoj predstavi: Ana Jakopanec, Vjekosav Lukanec Luki i Milan Frčko.

Osvrnule su se i na nastajanje slika. – Neke slike nastanu za sat vremena, dok se s nekima mučimo i po tri dana, pa ih na kraju prebojimo – govore kroz smijeh.
Za njih je slikanje cjeloživotno učenje, neka vrsta meditacije, bijeg iz stvarnog života. Upravo ova izložba – Snaga ženstvenosti bio je bijeg iz stvarnog života u nešto moćno, jako i lijepo.

FOTO: Tea Gašparić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Šok i nevjerica

Na nekakvoj listi 10 najgorih hrvatskih jela našla su se dva iz Podravine

Obavijest potrošačima

Trgovački lanac dm iz prodaje povlači jedan proizvod i vraća kupcima novac

Pojavila se Nova prijevara

Poznata banka objavila važno upozorenje za građane

MORA BITI PRAVILNO PODEŠEN I STALNO UKLJUČEN

Ovaj kućanski uređaj troši uvjerljivo najviše struje

SAVJETI

Ovo su tri najveće greške koje možete napraviti kada radite čvarke

Nova svjetska izložba u Muzeju Grada Đurđevca

Nakon Picassa, Chagalla, Dalija, Da Vincija i Toulouse-Lautreca, dolazi i Pjesnik boja

Upišite pojam koji želite pretraživati