Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VINCEKOVO U PODRAVINI

FOTO Snijeg upotpunio ambijent, a loza je najljepša uz koju kobasicu i tablu špeka

Počelo je obilježavanje vinskog zaštitnika svetog Vinka u vinogradima, a đurđevački vinogradari okupili su se danas u izletištu i vinariji Jušta u Belevinama. Vrijeme je idealno za vincekovske svečanosti, a kako bi vinogradarska godina bila što uspješnija, vinski meštar Matija Vogrinčić vodio je ceremoniju. Obilježavanje Vincekova u Đurđevcu se tradicionalno održava u organizaciji tamošnje Udruge vinogradara i voćara te Turističke zajednice Grada Đurđevca, a dobrodošli su svi.

-Donacija za čašu je simboličnih dva eura, a tko god dođe, neka popije koliko god može. Osim toga, čeka ga i topli grah – kazao je domaćin Martin Jušta u čijoj se vinariji okupilo gotovo 150 đurđevačkih vinogradara, ali i ostalih ljubitelja vinske kapljice.

-Uvjeti su idealni. Snijeg je prekrasan ambijent za Vincekovo, a loza najljepše izgleda kada se na nju objesi koja kobasica i tabla špeka. Uskoro slijedi i rezidba loze, a Vincekovo ujedno označava i početak godine u vinogradu – zaključio je Jušta.

Veselo je danas i u Prugovcu. U organizaciji udruge Šiljer Kloštar Podravski, Vincekovo se obilježava u obiteljskom vinogradu Belec na bregu Vinogradec, a u večernjim satima druženje se nastavlja u lovačkom društvu Vepar uz grah i ostale vinogradarske delicije. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku….

FOTO Darko Imbriša/Čitatelj

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati