Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POKAZNA VJEŽBA SUSTAVA CIVILNE ZAŠTITE "VELIKI BUKOVEC 2023."

FOTO “Spašavali unesrećene” iz objekata pogođenih potresom

Operativne snage sustava civilne zaštite dviju susjednih općina, Veliki i Mali Bukovec, provele su u ponedjeljak, 9. listopada pokaznu vježbu čija je tema bila spašavanje unesrećenih osoba iz objekata pogođenih jakim potresom te posljedično nastale eksplozije i gašenje požara na javnim i privatnim stambenim objektima.

Vježba je provedena s ciljem praktične provjere planova evakuacije i spašavanja tvrtke Massive Panels, Osnovne škole Veliki Bukovec i Dječjeg vrtića „Krijesnica“ u Velikom Bukovcu te provjere spremnosti i organiziranosti operativnih snaga sustava civilne zaštite općina Veliki i Mali Bukovec, ali i edukacije djece o djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

U vježbi su sudjelovali djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, dobrovoljna vatrogasna društva s područja općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec, DVD-ovi s područja Grada Ludbrega, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, HGSS Stanica Varaždin, Policijska postaja Ludbreg te lokalni stožeri civilne zaštite i povjerenici.

Nakon vježbe provedena je analiza prilikom čega je utvrđeno kako su predviđeni putevi evakuacije dobri, planovi djelovanja civilne zaštite obje općine pokazali su se ispravnima, a operativne snage u ljudskim i tehničkim kapacitetima su dostatne za djelovanje te je vježba ocijenjena uspješnom.

FOTO MUP

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati