Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
predvorje dvorane srednje škole je sramotno, kao građevina iz černobila

FOTO Stepenice su potrgane, plato uništen, boja se ljušti, žbuka otpada sa zidova…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnička Srednja škola prije nekoliko je godina dobila novo ruho, odnosno toplinsku izolaciju i fasadu. Lani je u parkiću pored nje izgrađen Centar kompetencija, a ovih dana dovršava se najveće igralište u Koprivnici, koje će dodatno „podići“ taj dio grada. Međutim, kao šaka u oko strši dvorana, koja je prije nekoliko desetljeća proslavila koprivnički rukomet, a koju danas koriste brojni školarci i rekreativci. Ako sto proteklih dana, tjedana ili mjeseci prolazili pored nje, mogli ste se uvjeriti da izgleda kao da je u njoj vrijeme stalo, odnosno kao građevine u današnjem Černobilu.

Potrgane stepenice, popucane ploče, prošaran i potrgan plato, boja koja se ljušti i žbuka koja otpada sa zidova dočekat će vas u predvorju dvorane, a koliko je sve zapušteno najbolje nam svjedoči raslinje koje se penje uz stepenice ili raste iz betona. I tako već godinama, bez da itko reagira. Takvo stanje smeta i mještanima okolnih zgrada, koji su nas upozorili na problem, a koji ne mogu vjerovati da se s njim već duže vrijeme nitko nije pozabavio, iako onuda svakodnevno prolaze stotine učenika, ali i ostalih prolaznika. Da je dvorana, odnosno njezino predvorje u očajnom stanju svjesni su i u školi. Zabrinutost mještana prenijeli smo ravnatelju Mariju Latinu, koji nam je rekao da su kao obrazovna ustanova nemoćni.

– To je prilično velika investicija koju naša škola sama ne može iznijeti, baš kao što samostalno nismo mogli urediti ni vanjsko igralište. Međutim, tu je Županija, koja kao osnivač rješava probleme poput ovog pa vjerujem da će i dvoranu. Najavu da će se to dogoditi imamo, planira se kompletna energetska obnova dvorane, što je nedavno, prilikom pregleda igrališta, naglasio i župan Koren. Kad će se to dogoditi ne znam, mi se nadamo iduće godine, jer dvorana stvarno ne izgleda dobro, s koje god strane je pogledali. Ne priliči nečemu što se svakodnevno koristi i mislim da smo toga svi svjesni. Ako se ne varam, otkad je napravljena nikad nije obnavljana, tek su je prije desetak ili koliko već godina osvježili bojom. No i tome je očito prošao vijek trajanja, sve se ljušti, propada i zato se što prije nadamo kompletnoj obnovi kako bi cijeli ovaj kompleks bio zaokružen novim stilom – kazao nam je ravnatelj Latin, uz dodatak da su unutar dvorane imali određene intervencije, gdje su obnavljane svlačionice, WC s tuševima i slične stvari.

Dakle, ključna stvar što se obnove dvorane tiče leži u Županiji, gdje su nam, pak, prije nekoliko tjedana, kada smo tražili odgovore vezane uz igralište, uistinu potvrdili da je upravo dvorana sljedeća na redu za obnovu.

– U planu je energetska obnova zgrade sportske dvorane Srednje škole Koprivnica za koju je Koprivničko-križevačka županija provela postupak javne nabave te je donesena odluka o odabiru izrađivača projektne dokumentacije. Sklapanje ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije očekuje se u nadolazećem razdoblju, a projekt ćemo kandidirati na buduće natječaje u sklopu poziva za energetsku obnovu javnih zgrada – odgovorili su iz Županije. Uključuje li energetska obnova zgrade i uređenje predvorja dvorane nismo uspjeli doznati, no s obzirom na trenutno stanje, nadamo se da nadležni u tom smjeru i razmišljaju.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati