Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Završen je projekt vrijedan 880 tisuća eura

FOTO Svečano otvoren prostor za unaprjeđenje socijalnih usluga u Đurđevcu

U Centru za socijalni rad, Područni ured Đurđevac održana je završna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“. Projektom vrijednim 880 tisuća eura i u potpunosti financiranim iz EU fondova osigurani su izgradnja i opremanje novog objekta u dvorištu zavoda te nabava vozila za pružanje socijalnih usluga. Partneri u projektu bili su Koprivničko – križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a vrlo brzo ovaj novoizgrađeni objekt stavit će se u funkciju.

-Donja etaža opremljena je za pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 7 do 18 godina, a na gornjoj etaži nalazit će se prostorije za individualni rad i grupni rad s korisnicima – istaknuo je v.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac Daniel Rupić dok je ravnateljica Regionalne razvojne agencije PORA-e Melita Birčić naglasila kako je trebalo puno znanja, rada i truda za realizaciju jednog ovakvog projekta.

-Ovo je samo jedan od 220 projekata koje je u nepunih pet godina stručno podržala PORA, a njihova sveukupna vrijednost iznosi više od 110 milijuna eura – kazala je Birčić, a gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je da je ovo samo jedan od tri projekta za podršku deinstitucionalizacije realiziran u Đurđevcu.

-Ako znamo da je u cijeloj Hrvatskoj realizirano oko 70 takvih projekata, a kod nas su tri, tada možemo biti ponosni i reći da je to plod dobre suradnje između grada, županije i Centra za socijalni rad – rekao je Janči dok je župan Darko Koren naglasio kako je ovaj projekt sjajan primjer suradnje između Grada Đurđevca i Koprivničko – križevačke županije.

-Kao zajednica smo opredijeljeni da ovaj segment društva pokušamo podići na višu razinu. Evidentno je da se sustav socijalnog rada razvija progresijom koja je primjenjiva u razvijenim društvima, a Đurđevac tu prednjači – kazao je Koren.

FOTO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati