Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO: Svečano otvorena nova multimedijalna dvorana

Sinoć je svečano otvorena nova multifunkcionalna dvorana Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg.

Prostor je kompletno preuređen, interijer gledališta dobio je novu modernu formu što je značajno poboljšalo vidljivost, ugrađeno je 248 novih stolica, novi je strop, u prostoru je postavljena energetski učinkovita LED rasvjeta, pozornica je dobila novi drveni pod i zastore, a ispod pozornice uređen je dodatni prostor.

Nekadašnja stara ludbreška kinodvorana tako je zasjala u novom ruhu, a u to su se uvjerili brojni posjetitelji u 90-minutnom programu brojnih ludbreških udruga koji su po prvi puta stale na novu gradsku pozornicu.  Bili su to redom MPZ Podravina, Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg, Puhački orkestar grada Ludbrega, KUD ‘Anka Ošpuh, ŽVS Pajdašice, Osnovna glazbena škola Ludbreg te Aleksandar Horvat i Dora Pretković.

– U dvoranu je ugrađena moderna audio oprema koja može pokriti sve potrebe bilo za nastup orkestara, kazališnih družina, KUD-ova. Dvorana je multifunkcionalna i može se koristiti za sve namjene, uključujući i kino projekcije i kongrese. Dvorana je opremljena sorround sistemom razglasa, moguće je snimanje svih događaja u dvorani kao i live streaming. Video oprema ima čak 2 projektora, kino projektor za digitalno kino, kao i projektor za prezentacije i druge kraće sadržaje. Scenska rasvjeta ima 41 reflektor kojima se daljinski upravlja i mogu se postaviti pojedine unaprijed zadane scene tako da se rasvjeta ne mora svaki put prilagođavati. Naravno, svi reflektori se mogu spustiti pomoću motora i dodatno podesiti ovisno o scenskom zahtjevu izvođača. Cjelokupni prostor je klimatiziran za veću udobnost – rekao je uoči otvorenja ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg Branko Dijanošić.

Dodajmo da je premijerno prikazan i kratki isječak iz dokumentarnog filma o povijesti ludbreškog kina u čijem je snimanju sudjelovala Ivanka Golubić iz perspektive posjetitelja nekadašnjeg ludbreškog kina te Stjepan Martinković i Lujo Kišić, nekadašnji kinooperateri.

FOTO: Dražen Vađunec

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI