Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Upoznali se s radom tvrtke

FOTO Svjetska organizacija za zaštitu prirode posjetila Komunalac

Dunja Mazzocco Drvar direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji sa svojim suradnicima Petrom Boić Petrač, direktoricom komunikacija te Urošom Delićem, menedžerom za suradnju sa korporacijama u WWF Adriji, posjetila je Komunalac s ciljem upoznavanja s radom tvrtke i potrebama za daljnji razvoj zajedničkih projekata i aktivnosti.

Zajedničke projekte koje Komunalac provodi sa ovom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode, predstavila je članica Uprave Komunalca, Dubravka Horvat sa svojim suradnicima.

Nakon uvodne prezentacije i Smutek zalogajčića, predstavnici WWF Adria posjetili su Prvu šumu hrane kod Cerina koje je posađena u zajedničkom projektu Komunalca i WWF-a  „Sat za planet Zemlju“ na inicijativu WWF, a dostupna je i dana na korištenje građanima. Šuma hrane posađena je po principu permakulture uz  stručnjakinja za permakulturu Irene Borovine i inženjerke horitikulture iz Komunalaca Nataše Njegovec sa učenicima iz OŠ Braća Radić.

Sadnja po principu permakulture nastavila se i u novom voćnjaku koji je posađen u suradnji s Podravkom uz podršku WWF-a, kojeg su predstavnici isto tako obišli te se oduševili prvim plodovima.

U svom posjetu obišli su i Urbanu šumu autohtonih stabala na trgu Zlate Bartol te Kompostanu Herešin gdje su ih voditelj Kompostane, Stjepan Vargović i Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenja otpadom, upoznali s najmodernijim sustavom kompostiranja u Hrvatskoj. Prezentirana im je nova tehnologija koja omogućava znatno kraće kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada i proizvodnju kvalitetnog eko komposta I klase DomKo.

Prilikom ovog posjeta dogovorena je daljnja suradnja WWF Adrije i Komunalca koja će se bazirati na aktivnostima i različitim projektima vezanima uz održivo poslovanje i zaštitu prirode, a  u planu je i organizacija i promocija zajedničkih događaja, kao i edukativne radionice te daljnja suradnja s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. U planu je i nastavak projekta Šume hrane i sadnje po principu permakulture gdje nam je cilj uključiti još više kompanija i usmjeriti ih na održivo poslovanje u skladu s prirodom.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. Misija WWF-a je zaustaviti propadanje zemljina prirodnog okoliša te izgraditi budućnost u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom, čuvajući svjetsku biološku raznolikost te osiguravajući da je upotreba obnovljivih prirodnih resursa održiva, promovirajući smanjenje zagađenja i rasipne potrošnje.

FOTO Komunalac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati