Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAJBOLJI U 2022./2023.

FOTO Svjetski je dan učitelja, najboljima čestitao i nagradio ih gradonačelnik

Svjetski je dan učitelja. Tim povodom u Galeriji Mijo Kovačić upriličen je prijem gradonačelnika Mišela Jakšića za najbolje učiteljice i učitelje iz šest gradskih škola. Prema odlukama Učiteljskih vijeća najbolji u školskoj godini 2022./2023. su Dubravka Piščević iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Ljiljana Pavleković iz OŠ Braće Radić, Snježana Mihočka iz OŠ Đuro Ester, titula najbolje u OŠ Podolice pripala je Lani Sabolović, Martina Golub-Horvat nagrađena je ispred kolektiva COOR Podravskog Sunca dok je Elvis Međeral najbolji učitelj Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Svi nagrađeni na današnjoj svečanosti pojavili su se u pratnji svojih školskih ravnatelja te su preuzeli pohvalnice i slike Gordane Špoljar Andrašić dok će im putem školskih ustanova biti uplaćena i novčana nagrada u iznosu od 265 eura.

Na uspjehu im je čestitao gradonačelnik Jakšić te je istaknuo da je biti učitelj jedno je od najizazovnijih i najljepših zanimanja današnjice.

– Uvijek naglašavamo da su učiteljice, učitelji, nastavnice i nastavnici oni na kojima počiva budućnost nas kao grada, kraja države i zajednice. Oni djeci implementiraju nova znanja i u procesu su najvažniji oni koji uz roditelje s njima provedu najviše vremena – kazao je gradonačelnik te istaknuo da bi učiteljski rad trebalo još više valorizirati. Još uvijek se premalo ulaže u segment obrazovanja i čeka nas puno posla u podizanju obrazovanog standarda i programa, kazao je Jakšić te podsjetio na gradska ulaganja u OŠ Podolice, dvoranu uz OŠ Đuro Estera te istaknuo kako je prijavljena dogradnja škole Braće Radić i PŠ škole Jagnjedovec, škola Antun Nemčić je u radovima, a u tijeku je i javna nabava za dva nova vrtića. Gradonačelnik je podsjetio na gradnju učeničkog doma koji je u nadležnosti države te bi, kako je istaknuo, upravo država morala pridonijeti njenoj izgradnji umjesto da Grad isti gradi svojim vlastitim sredstvima.

Među šest nagrađenih ove godine je i Elvis Međeral koji 11 godina radi kao učitelj solfeggia i tambure u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, voditelj je Područnog ureda odjela Virje, a predaje i u Đurđevcu. Uručena nagrada poticaj mu je za dalje. Kratko nam je pojasnio kako danas izgleda posao učitelja u glazbenoj školi.

– Izazovno je, treba pratiti nove tehnologije, uza sve to bez vježbe i učestalog rada i komunikacije između roditelja učenika i učitelja nema napretka. Bez obzira ako je netko talent, treba njegovati i vježbati. Danas mobiteli odvraćaju učenicima puno pažnje i u tom segmentu je najizazovnije. Ovo mi je prva nagrada, nadam se da ću opravdati što su me kolege izabrale – rekao je Elvis.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ideja za gradnju Valentu je došla u snu, ali inspektori su neumoljivi

VIDEO: Krenulo rušenje tridesetak metara visokog tornja pored Križevaca

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

Upišite pojam koji želite pretraživati