Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ČETVRTA MANIFESTACIJA U HEREŠINU

FOTO Torta od krumpira, kremšnite od batata i još puno toga moglo se jučer probati u Herešinu

Društvenim domom u Herešinu jučer su se širili mirisi različitih delicija spravljenih od krumpira. Četvrta Izložba jela od krumpira u organizaciji Udruge žena Herešin okupila je čak desetak udruga iz cijele Hrvatske koje su spremile po desetak različitih jela od ove jednostavne namirnice.

Stručni žiri u sastavu Zlatko Sedlanić i Ivica Sitar imao je težak zadatak od svih ponuđenih jela izabrati tri najbolje delicije. Kako nam je kazao Zlatko Sedlanić jučer su se vidjele brojne originalne delicije spremljene na bezbroj načina. Bilo je i slatkih i slanih varijanti, torti od krumpira, kremšnita od batata, parfe torti od krumpira.

– Ovo je hvalevrijedna manifestacija, žene su si stvarno i ovaj put dale maksimalnog truda, a ideje u pripremi i receptima su se samo nanizale. Odabrati najbolje nije bilo ni malo jednostavno ni lagano. Osim same kvalitete jela ocijenjivali smo i ukras stolova, a sudionice su se potrudile ukrastiti ih autohtonim detaljima, ovisno o kraju iz kojeg dolaze – pojasnio je Sedlanić.

Prema ocijeni žirija najbolje jelo od krumpira spremila je Udruga Češka beseda Daruvarski Brestovac, drugi Istarska zajednica Taljana Kaštelir – Labinci, a treća je po mišljenju struke bila Udruga Zagoraca Podravine. Najbolji štand imale su Udruga žena Šumarice Peščenik. Najbolje slatko jelo od krumpira pripremila je Udruga žena Virje.

Uz spomenute nagrađene Udruge u Herešinu su se predstavile još Seke, Udruga žena Koprivnički Bregi i Udruga žena Glogovac.

FOTO Udruga žena Herešin

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati