Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO U Kalinovcu otvorena sportska dvorana i dječji vrtić

Općina Kalinovac priredila je svečano otvorenje novoizgrađene zgrade Dječjeg vrtića Bubamara i sportske dvorane Osnovne škole Ivan Lacković Croata kojem je prisustvovala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. U izgradnju dječjeg vrtića, istaknuo je Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac,  uloženo je oko osam milijuna kuna od čega je više od sedam milijuna sufinancirano europskim novcem kroz potporu Ministarstva poljoprivrede. Mališani su se u novu zgradu preselili prije šest mjeseci, a u novoj pedagoškoj godini u tri odgojne skupine u vrtiću boravi 54 djece.

-Izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića također je jedna od ključnih investicija u poboljšanje demografske slike, a već sad mogu najaviti da će Općina krenuti i u projekt nadogradnje jer očekujemo da će biti potrebni veći kapaciteti od trenutnih. U cilju zadržavanja i privlačenja novih mladih obitelji na našem području uveli smo besplatan boravak mališana u vrtiću za roditelje, a Općina za predškolski odgoj godišnje izdvaja 1,2 milijuna kuna, što nije beznačajan iznos – istaknuo je Darko Sobota.

U izgradnju sportske dvorane Osnovne škole Ivan Lacković Croata koja je obavljena u dvije faze ukupno je uloženo oko 20 milijuna kuna, a taj projekt je sufinanciran sredstvima iz državnog i županijskog proračuna.

-Ostvarili smo i tu želju i nakon nove školske zgrade naši školarci, kao i svi mještani, dobili su sportsku dvoranu za razne sportske aktivnosti. I u ovom projektu imali smo veliku podršku Vlade, kao i Županije. I ova investicija je dokaz da su djeca i mladi naš prioritet. Uz besplatan vrtić, Općina financira školsku kuhinju, radne bilježnice, prijevoz i smještaj u đačkim domovima za srednjoškolce, a studentima nudimo stipendije. Moram naglasiti i da smo uveli potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji i vjerujem da će se sve to odraziti na poboljšanje demografske slike – kaže Darko Sobota.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je kako ministarstvo sufinancira i projekte poput izgradnje dječjih vrtića kako bi se i na taj način poboljšala kvaliteta života u ruralnim sredinama.

-Zajedno nastojimo srušiti granice između urbanog i ruralnog i cilj nam je omogućiti da i u manjim sredinama građani imaju na raspolaganju istu infrastrukturu  kao i u gradovima – istaknula je Marija Vučković.

Župan Darko Koren je, pak, naglasio kako je ovo bio povijesni dan za Kalinovac te da je Županija dala svoj obol kroz sufinanciranje izgradnje sportske dvorane.      

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI