Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GIMNAZIJALCI SLAVE 118. ROĐENDAN ŠKOLE

FOTO U praktikumima pokazali znanje, na sportskim terenima spretnost

Poseban je dan za sve učenike i djelatnike koprivničke Gimnazije Fran Galović. Na čelu s ravnateljem Vjekoslavom Robotićem, 570 učenika i 75 zaposlenih danas je na poseban način obilježio 118. rođendan škole.

Na danu otvorenih vrata tijekom prijepodneva ponudili su ukupno 42 aktivnosti kojima su promovirali rad Gimnazije unazad godinu dana dok su se u školskoj dvorani odvijala finala razrednih prvenstava u odbojci, stolnom tenisu, badmintonu i futsalu. Po završetku sportskih aktivnosti, događanje se preselilo u Domoljub gdje je održana svečana akademija na kojoj su dodijeljena priznanja najistaknutijim učenicima i proglašen profesor godine.

Koprivnička Gimnazija osnovana je 1906. godine i od tad do danas kontinuirano djeluje na više lokacija. U “novom” su prostoru koji im je omogućio provođenje jednosmjenske nastave od 2008. godine. Ravnatelj Vjekoslav Robotićs ponosom ističe da je Gimnazija Fran Galović referentna točka u odgoju i obrazovanju ne samo u Gradu Koprivnici nego i Koprviničko-križevačkoj županiji, na nacionalnom prostoru, ali prepoznatljivi su i u Europskoj uniji.

– Top pet smo Gimnazija u eksternim vrednovanjima u Hrvatskoj. Najbolja smo Gimnazija po europskim mobilnostima i povlačanju iz EU fondova na razini svih hrvatskih gimnazija. Druga smo škola u sportu, ciklomobilna smo i aquamobilna škola, škola smo u kojoj učenici nisu broj nego imaju svoje ime i prezime i prema njihovoj kreaciji i incijativnosti prilagođavamo svoje izvan nastavne aktivnosti, fakultativne programe i izbornu nastavu – istaknuo je ravnatelj Robotić.

Za školske uspjehe zaslužan je tim sačinjen od 56 kvalitetnih stručnih i predanih nastavnika koji predano i etično provode svoju misiju odgoja i obrazovanja.

– Imamo odličnu podršku zajednice posebice vijeća roditelja, s druge strane prepoznatljivi smo u Gradu Koprivnici koja prepoznaje i podržava sve naše aktivnosti kao i Koprivničko-križevačka županija, naš osnivač koja nas podržava u svakodnevnom radu – zaključio je Robotić.

FOTO Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLAVI SE Tijelovo

FOTO/VIDEO Brojni vjernici na svetoj misi i procesiji u Đurđevcu

DOSTAVILE KOMUNALCU 18 KILOGRAMA

Članice KUD-a Srce nastavljaju prikupljati plastične čepove u humanitarne svrhe

JUBILEJ

FOTO Udruga žena Otočka proslavila 10. rođendan

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati