Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Promocija monografija Općine Virje

FOTO U prepunom Društvenom domu predstavljena prava enciklopedija Virja i okolice

Martinjski dani u Virju nastavljeni su tradicionalnom Predmartinjskom večeri kulture koja je ovaj puta zaista bila posebna. U prepunom Društvenom domu tražilo se mjesto više, a predstavljena je ondje monografija „Općine Virje u prošlosti i sadašnjosti“ kao i novi broj „Virovskog bobnjara“, glasnika Općine Virje.

Monografija „Općina Virje – u prošlosti i sadašnjosti“ zajednički je izdavački pothvat Izdavačke kuće Meridijani i Općine Virje. Knjiga ima 540 stranica i sadrži prikaz svih naselja u sastavu Općine Virje: Miholjanec, Šemovci, Hampovica, Rakitnica i Donje Zdjelice. Tekstove je kroz nekoliko godina pripremalo deset autora, a neki od njih kao što su urednica Meridijana Petra Somek, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Virje Kristina Filipović govorili su i na predstavljanju.

Okupljene je pozdravio i općinski načelnik Mirko Perok koji je istaknuo da mu je srce puno kad vidi ovako prepunu dvoranu.

-Prije više od tri godine smo s pokojnim akademikom Dragutinom Feletarom razgovarali da bi trebalo napraviti monografiju. Konačno je imamo i zahvaljujem svim autorima. Molim vas da svi pročitate ovu knjigu i prenesete djeci i unucima neka saznanja da svi skupa nešto naučimo. Ova je knjiga posebna jer na jednom mjestu objedinjuje sve poznate podatke o Virju i okolici te prvi puta donosi suvremenu povijest Općine Virje – istaknuo je Perok.

Monografija je bogata sadržajem, raskošna i bogato opremljena ilustracijama, ima više od 650 fotografija, zemljovide, grafikone, tablice i stare razglednice. Knjiga je lijepo dizajnirana, velikog formata, tvrdo ukoričena i kvalitetno otisnuta, prava knjiga 21. stoljeća, a svi koji su stigli u Društveni dom na poklon su dobili primjerak ove vrijedne monografije.

U programu su sudjelovali i učenici Medijske grupe OŠ prof. V. Šignjara Virje i Umjetničke škole Fortunat Pintarić, područni odjel Virje. Moderatori promocije bili su ravnateljica virovske škole Marica Cik Adaković i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik, ujedno i jedan od koautora monografije.

FOTO: Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati