Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U šumi nedaleko Crne gore, na samo stotinjak metara od prvih kuća u Ulici Rečko polje, odlažu se velike količine otpada. S tom nam se porukom prije nekoliko dana obratio čitatelj Podravskog lista koji je želio ostati anoniman, ali istovremeno i upozoriti na ilegalne radnje koje se na tom mjestu događaju već više od godinu dana. Kako nam je pojasnio, riječ je o privatnoj parceli usred šume, koja se nalazi uz samu cestu Hrvatskih šuma. Do nje je lako doći, a sakrivena je od pogleda, što netko očito koristi za radnje koje nemaju veze sa zdravim razumom.

– Tu se još prošle godine, a možda i ranije, vozio otpad, točnije velike količine raznog otpada. Najviše građevinski otpad, no bilo je tamo svega i svačega, čak i mješovitog smeća, a dio toga u međuvremenu je zagrnut novom zemljom. Ipak, otpad se i dalje vozi, tragovi se jasno vide i više nisam mogao šutjeti, vrijeme je da netko reagira kad već nisu susjedi koji žive u blizini. To me, iskreno, čudi, jer ljeti se tamo širio nesnosan smrad – pojasnio nam je čitatelj i uputio nas na lokaciju.

Stotinjak metara od glavnog puta

Baš kako nam je i rekao, do nje se vrlo lako dolazi prometnicom koja od ugostiteljskog objekta u Crnoj gori vodi prema Rečkom polju. Parcela se nalazi u jarku udaljenom stotinjak metara od glavne ceste, dio nje zagrnut je zemljom, a na drugom dijelu nalazi se drvna građa, građevinski otpad, vreće s cementom, plastika, čak i odbačeni borovi, što je jasan znak da je netko i nedavno tamo bio. Potvrdili su to nam to i susjedi iz Rečkog polja, čiji se vrtovi nalaze iznad ilegalnog odlagališta.

– Pogled iz dnevnog boravka puca mi ravno na put kojim se dolazi do te parcele i svako malo vidim da netko prolazi. Viđali smo čak tri-četiri različita kamiona da dolje voze otpad, a nedavno su čak buldožerom ravnali put i zgrtali blato. No nije to ništa novog, to traje već dvije-tri godine – rekao nam je jedan od susjeda, koji nas je, također, zamolio za anonimnost. Kaže da je sad još dobro kako je znalo biti ranije, pogotovo ljeti.

– Sve se tamo bacalo. Jednom smo vidjeli čak i ostatke s kolinja pa si možete misliti na što je to ličilo. Sad je dio zagrnut pa ne izgleda tako strašno, ali trebali ste ovdje biti ljeti i osjetiti kakav se smrad širio, nismo mogli ni prozore otvarati. Tko to radi i zašto, ne znam, ali znam da je riječ o privatnoj parceli. Najgore je to što smo znali vidjeti i ljude s običnim automobilima kako dolaze i bacaju stvari, iako na ulazu u šumu jasno stoji tabla s natpisom da je zabranjeno odlaganje otpada. Žao mi je što se priroda uništava na ovakav način, to je nekada bila livada s brojnim biljem, a sad je sve to uništeno – poručio je naš sugovornik.

U Gradu upoznati s problemom

Upit o tome znaju li što se događa u šumi nadomak grada poslali smo i voditelju komunalnog redarstva Ivanu Mikoru, koji nam je rekao da su upućeni u problematiku i da se na predmetnoj nekretnini odlaže inertni građevinski otpad, no da je i vidljivo to da je dio čestice uređen. Također, dodali su da parcela ima novog vlasnika, koji će poduzeti neke korake kako bi se bacanje otpada zaustavilo.

– Prema saznanju, vlasnik nekretnine zbog zdravstvenih razloga (više od godinu dana) nije na spomenutoj adresi. Potencijalni novi vlasnik spomenute nekretnine uređuje ju prema trenutnim mogućnostima, a u idućih 15-ak dana namjerava postaviti video nadzor kako bi se spriječile radnje nepropisnog odlaganja otpada od nepoznatih osoba. U međuvremenu će predmetna nekretnina biti ograđena trakom – odgovorili su nam z Grada, odnosno iz odjela komunalnog redarstva. Hoće li traka i spomenuti video nadzor riješiti problem ilegalnog odlagališta otpada tek ćemo vidjeti, no prilično je jasno da oni koji su nekadašnju livadu pretvorili u smetlište neće odgovarati za ovo nedjelo, iako su prekršaju bili više od godinu dana i unatoč tome što su kršili znak upozorenja na ulazu u šumu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati