Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VJEŽBA SPAŠAVANJA

FOTO Urušila se tribina đurđevačkog stadiona, sve hitne službe na terenu!

Vapaji u pomoć i zapomaganje odjekivali su u petak prijepodne s đurđevačkog stadiona. Strahujući da se ondje zbilja dogodila neka katastrofa, i mnogi stanovnici grada zaputili su se prema stadionu Graničara, kamo su uz zvuke sirene krenuli i kola hitne pomoći, vatrogasci, policija. Srećom, katastrofe nije bilo, već je ondje Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije organizirao vježbu masovne nesreće kako bi se timovi hitne službe još bolje pripremili za eventualne slučajeve masovne nesreće.

Ovaj put osmislili smo scenarij urušavanja tribina stadionu u Đurđevcu nakon potresa, a ovakvu masovnu vježbu organiziramo jednom godišnje. Prošle godine bili smo na Kalniku, sada smo u Đurđevcu, a ovakve su vježbe potrebne kako bi naš Zavod, ali i sve ostale službe, bile što spremnije ako se ne daj bože nešto ovakvo stvarno i dogodi – istaknuo je Tomislav Kolar iz Zavoda za hitnu medicinu KKŽ.

Uz djelatnike Zavoda, policijske službenike, đurđevačke vatrogasce, Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Koprivnica, u vježbi su sudjelovali i učenice Medicinske škole Koprivnica. Učenice su glumile žrtve nesreće koja se dogodila na đurđevačkom stadionu, a djevojke su bile i više nego uvjerljive.

Glumim unesrećenu osobu bez svijesti. Imam slomljenu arkadu i ozljedu potkoljenice – kazala je maturantica Arijana Legradi koja je simulirala situaciju da je u bespomoćnoj situaciji i da ju je na ulazu na stadion poklopila ograda, no istaknula je da joj zadatak nije bio naporan iako se na prvu možda i nije tako činilo. Nakon što je točno u deset sati upućen poziv centru 112, na stadion je prva stigla policija kako bi osigurala mjesto događaja. Potom je stigla hitna pomoć, ubrzo i vatrogasci, a iako su sve službe pokazale ne samo brzinu i spremnost za reagiranje u ovakvim, najgorim situacijama, nadajmo se da nikada neće u stvarnosti morati pokazivati svoju sposobnost.

FOTO: Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Počinje sastanak

FOTO/VIDEO Plenković i ministri stigli u Koprivnicu, na kavi je i Martina Dalić

PODRAVSKI DOZNAJE

Legrađani imaju novog trenera, Čikovića na klupi mijenja legenda podravskog nogometa

JESENSKA MAFINESTACIJA

Udruga žena „Guščarice“ lužđanom u Grabrovnici kroz pjesmu, ples i veselje oživjela tradicijske običaje

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

Upišite pojam koji želite pretraživati