Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA - ŽALOSNO JE KOLIKO IMA JALNIH I JADNIH LJUDI

FOTO Velimiru i Danici netko je zapalio kućicu na ribnjaku

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prekrasna kućica na ribnjaku koji su Velimir i Danica Sakač prije 12 godina dali iskopati nedaleko od Kuzminca, naselja u sastavu općine Rasinja, više ne postoji. Netko vrlo zavidan ovu je oazu mira odlučio spaliti i sravnati sa zemljom. Dogodilo se to u subotu u popodnevnim satima, ali kad su mještani dim uočili, već je bilo kasno.

– Kad smo stigli do ribnjaka vatra je još tinjala, ali od naše kućice nije ostalo ama baš ništa, ona je u potpunosti izgorjela. U cijelo je imanje uloženo jako puno truda i šteta je velika jer smo ju napravili od sedam kubika piljene građe. Unutra se držala ribička oprema, alat i još mnoštvo stvari, ali toga više nema – ispričali su nam Velimir i Danica, vidno razočarani postupkom piromana, za kojim policija i dalje traga.

Iako se radi o imanju Velimira i Danice, ono nije bilo na korištenje samo njima, djeci i unucima, već se tamo mogao družiti, ali i loviti ribu tko god je htio. Kuzminčani su u šoku, sliježu ramenima i ne pada im na pamet nitko tko bi ovako nešto Sakačevima mogao napraviti.

– Ribnjak je ograđen, ali su vrata uvijek i svakome otvorena – dodao je Velimir, koji onome tko je kućicu spalio poručuje da mu iskreno zahvaljuje. Jasno, kroz sarkazam.

Jedna od Sakačevih unuka bavila se ribolovom, no sada studira i za to više nema vremena. Njezini su ribički štapovi izgorjeli zajedno s kućicom i sama ju je vijest o paleži jako pogodila. Pitali smo ih planiraju li možda ponovno podići novu kolibu na istom mjestu, no za njih je to prošlo svršeno vrijeme.

– Što je bilo, bilo je, gotova priča. Unuka je spominjala da bi možda podigla nešto od lima, ali nije to više to – ogorčeno zaključuju Sakačevi, koji su nas poslali da odemo pogledati koliko je ribnjak prekrasno uređen i koliku je štetu nepoznati počinitelj napravio.

O cijelom se incidentu nakon provedenog očevida oglasila i policija. – U subotu, 26. kolovoza oko 18.30 sati nedaleko od Kuzminca, na drvenoj je kućici, najvjerojatnije uslijed djelovanja ljudske radnje, došlo do požara. U požaru je kućica u potpunosti izgorjela, a vlasnica materijalnu štetu procjenjuje na oko 20.000 eura. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje –  stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke.

FOTO Mislav Švaco/Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati