Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
bizarno uhićenje zbog grobnih aranžmana

FOTO/VIDEO Branimir: Vele da kradem na groblju, a samo želim izraditi gnijezda

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nesvakidašnju intervenciju imali su pitomački policajci prošle nedjelje oko 10 sati, kad su ulovili starijeg mještanina koji je na prikolici bicikla s groblja u Pitomači prevozio tri cvjetna aranžmana.

– Policijski službenici utvrdili su da je muškarac cvjetne aranžmane otuđio s obiteljske grobnice obitelji iz Pitomače. Cvjetni su aranžmani uz potvrdu oduzeti od 75-godišnjaka, a obitelj je upućena na mogućnost pokretanja privatne tužbe – navode u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj.

S groblja u Pitomači Branimir se “poslužio” suhim aranžmanima

Cvjetne aranžmane prevozio je Branimir Razumović koji tvrdi da nema govora o bilo kakvoj krađi.

– Ma nisam ih ukrao, nego sam uzeo one suhe za rodina gnijezda. Često znam s groblja uz dozvolu djelatnika ili obitelji pokojnika uzeti stare osušene aranžmane. Ovaj se put potrefilo da je bila nedjelja, a dečki iz Elektre rekli su mi da će u ponedjeljak doći na stupove dignuti tri rodina gnijezda ispred moje kuće – priča nam Branimir Razumović.

Obitelj pokojnika s čijeg je groba uzeo tri aranžmana, dodaje on, rekla mu je da će tijekom prošlog tjedna čistiti grob te da će vijence ostaviti u kontejneru pa da ih može uzeti. No, obavijest da će „dečki“ iz Elektre doći odmah u ponedjeljak, tvrdi Branimir, bili su razlog zbog kojeg je preduhitrio obitelj. S obzirom na to da se radi o maloj vrijednosti, policija protiv Branimira nije pokrenula nikakav postupak. 

Suhi aranžmani Branimiru su bili potrebni za rodina gnijezda ispred njegove kuće

– Da su aranžmani svježi još bih nekako prihvatio da mi se na teret stavlja krađa. Sva tri aranžmana bila su suha, a meni su takvi idealni za obnovu gnijezda ispred moje kuće. Kako se ne mogu sam popeti do vrha drveća ispred kuće, prisiljen sam zvati Elektru da obavi taj posao. Nisam imao drugog izbora nego hitno nabaviti „materijal“ za gnijezda. Mislim da nisam nikoga oštetio niti obezvrijedio nečije vječno počivalište. Odmah u ponedjeljak kontaktirao sam obitelj pokojnika i oni mi ništa ne zamjeraju niti kane podnijeti bilo kakvu tužbu protiv mene – kaže Branimir Razumović.

Za sebe Branimir kaže da je velik ljubitelj prirode i roda te da se svake godine trudi pripremiti im gnijezdo ispred svoje kuće. – Siguran sam da će rode najkasnije doći do mog rođendana 28. ožujka, a čak sam se i sa susjedom kladio da ću imati svoje omiljene „čestitare“ – zaključio je Branimir Razumović.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati