Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO/VIDEO Branimir: “Zbog posla uništena mi je kralježnica i dobio sam ogroman tumor u glavi”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Čak 25 godina rada u drvnoj industriji Branimiru Vadasu (57) iz mjesta Lukovec u općini Rasinja nedaleko od Koprivnice donijelo je teške zdravstvene probleme, zbog kojih je morao u prijevremenu mirovinu. Naime, Branimir je radio u koprivničkoj drvnoj industriji Bilokalnik, što mu, kako kaže, nije donijelo dobre stvari, barem što se tiče njegova zdravlja. Naime, obolio je od tumora sinusa, tumora jednjaka,  teško mu je oštećena kralježnica, a imao je velike probleme s  upalom crijeva i hemoroidima.

Branimir kaže da su to sve tegobe zbog njegova radnog mjesta.

– Tumor u sinusima, a to mi kažu i liječnici, izravno je  povezan s mojim poslom. Dugo sam radio u tvornici vrata, a tamo se obrađuje drvo alatima koji ispuštaju sitne čestice. Godine udisanja tih čestica dovele su do izraslina u sinusima – navodi Branimir koji je zbog toga trpio velike bolove.

– Tumor je bio tako velik da mi je zatvorio pola oka. No, to je tek zadnja u nizu mojih teških bolesti koju sam prebolio 2018. godine. Na poslu mi je jako stradala kralježnica, i dva diska u tako su lošem stanju da gotovo ne postoje – ispripovijedao nam je Branimir Vadas o svojim zdravstvenim tegobama.

Upravo zbog istrošene kralježnice 2013.godine Branimir je otišao u invalidsku mirovinu, no tu, kako je spomenuo, nije bio kraj njegovima tegobama.

– Godinu dana nakon što sam se umirovio, obolio sam od tumora jednjaka. Onda sam imao problem s hemoroidima i crijevima, umirao sam u mukama dva mjeseca, a eto ti sinusi došli su mi na kraju – ispričao nam je Branimir, koji usprkos brojim zdravstvenim tegobama koje bi mnoge u potpunosti uništile i  dalje ima mnogo energije.

– Jedan gospodin iz Ludbrega ima jelene i divlje svinje na ranču. Uzeo sam si za obvezu da ih hranim. To mi je zadatak, ali i relaksacija, uživam u tome, to me opušta – ispričao je Branimir kojeg pak neke druge stvari jako žaloste. – Ovdje, u ovu netaknutu prirodu mnogi vlasnici klijeti istovaruju svoje smeće te tako stvaraju divlje deponije u prekrasnoj šumi. Ljut sam i tužan zbog toga, i  jakog sam se angažirao da se ti deponiji saniraju, a da se počinitelji kazne – objasnio je Branimir izvor svojih frustracija, ali i energije koju ga tjera na angažman.

Unatoč brojnim bolestima, Branimir je i dalje pun energije

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati