Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO/VIDEO Branimir: “Zbog posla uništena mi je kralježnica i dobio sam ogroman tumor u glavi”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Čak 25 godina rada u drvnoj industriji Branimiru Vadasu (57) iz mjesta Lukovec u općini Rasinja nedaleko od Koprivnice donijelo je teške zdravstvene probleme, zbog kojih je morao u prijevremenu mirovinu. Naime, Branimir je radio u koprivničkoj drvnoj industriji Bilokalnik, što mu, kako kaže, nije donijelo dobre stvari, barem što se tiče njegova zdravlja. Naime, obolio je od tumora sinusa, tumora jednjaka,  teško mu je oštećena kralježnica, a imao je velike probleme s  upalom crijeva i hemoroidima.

Branimir kaže da su to sve tegobe zbog njegova radnog mjesta.

– Tumor u sinusima, a to mi kažu i liječnici, izravno je  povezan s mojim poslom. Dugo sam radio u tvornici vrata, a tamo se obrađuje drvo alatima koji ispuštaju sitne čestice. Godine udisanja tih čestica dovele su do izraslina u sinusima – navodi Branimir koji je zbog toga trpio velike bolove.

– Tumor je bio tako velik da mi je zatvorio pola oka. No, to je tek zadnja u nizu mojih teških bolesti koju sam prebolio 2018. godine. Na poslu mi je jako stradala kralježnica, i dva diska u tako su lošem stanju da gotovo ne postoje – ispripovijedao nam je Branimir Vadas o svojim zdravstvenim tegobama.

Upravo zbog istrošene kralježnice 2013.godine Branimir je otišao u invalidsku mirovinu, no tu, kako je spomenuo, nije bio kraj njegovima tegobama.

– Godinu dana nakon što sam se umirovio, obolio sam od tumora jednjaka. Onda sam imao problem s hemoroidima i crijevima, umirao sam u mukama dva mjeseca, a eto ti sinusi došli su mi na kraju – ispričao nam je Branimir, koji usprkos brojim zdravstvenim tegobama koje bi mnoge u potpunosti uništile i  dalje ima mnogo energije.

– Jedan gospodin iz Ludbrega ima jelene i divlje svinje na ranču. Uzeo sam si za obvezu da ih hranim. To mi je zadatak, ali i relaksacija, uživam u tome, to me opušta – ispričao je Branimir kojeg pak neke druge stvari jako žaloste. – Ovdje, u ovu netaknutu prirodu mnogi vlasnici klijeti istovaruju svoje smeće te tako stvaraju divlje deponije u prekrasnoj šumi. Ljut sam i tužan zbog toga, i  jakog sam se angažirao da se ti deponiji saniraju, a da se počinitelji kazne – objasnio je Branimir izvor svojih frustracija, ali i energije koju ga tjera na angažman.

Unatoč brojnim bolestima, Branimir je i dalje pun energije

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI