Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Đurđevački proljetni sajam

FOTO/VIDEO Brojni nastupi mališana, na trgu se pecaju šarani i peku na rašljama

Na obnovljenom dijelu Trga svetog Jurja u Đurđevcu održava se Proljetni sajam. Ova manifestacija održava se u sklopu obilježavanja Dana Grada Đurđevca, a uz bogat kulturno – umjetnički program predstavile su se i brojne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, domaće radinosti i obrazovne institucije. U kulturno – umjetničkom programu predstavili su se mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak, Dječja plesna grupa KUD-a Petar Preradović, mali folkloraši i tamburaški sastav Osnovne škole Đurđevac te mažoretkinje.

Posebna atrakcija je bila đurđevačka ribičija jer su se na trgu okupili i ribolovci iz ŠRD Peski Đurđevac. Šarani su se pekli na rašljama, spremale su se potkove, a zainteresirani su mogli isprobati i svoje ribolovne sposobnosti blinkajući u bazenčiću postavljenom na trgu. Ipak, glavna atrakcija bio je šaran na rašljama čiji su se mirisi širili trgom, a tajnu kako se sprema ova delicija je otkrio Dalibor Ribić, iz ŠRD Peski.

– Čim duže se šaran peče na rašljama to bolje. Mora se isušiti zapravo, ne peći jer šaran se mora što je više moguće iscijediti. Čim se više iscijedi njegova mast, tim je bolji. Idealan šaran za rašlje je do tri kilograma tako da polovica bude negdje oko kile i pol. Važno ga je i dobro začiniti i podmazivati tijekom laganog pečenja na dimu. Doda se malo češnjaka, paprike, soli i dodatnih mirodija, a prije toga je potrebno šarane napacati – istaknuo je Ribić, a đurđevački Proljetni sajam nastavlja se i sutra.

FOTO/VIDEO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JUBILEJ

FOTO Udruga žena Otočka proslavila 10. rođendan

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije

SLAVI SE KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

FOTO/VIDEO Maturantsko ludilo diljem Podravine i Prigorja

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati