Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Drele: Drava mi je odnijela sve, sve kaj imam je na meni

Jedini stanovnik dravskog otoka Kečilend, Željko Horvat – Drele (67), u nedavnoj je poplavi ostao bez svega. Drava je njegovu drvenu kućicu, na otoku blizu poznate HalaszCsarde, u potpunosti devastirala. Iako još stoji, njena unutrašnjost je neupotrebljiva – kuhinja, sanitarni čvor,  namještaj pa i sva odjeća otišli su s Dravom. Koliko je popularni Drele privržen svojoj kućici, govori i činjenica da su spasitelji došli do njega kad je vode u kući već bilo do pojasa, a on svoj dom nije htio napustiti do zadnjega.

– Zišel sam iz svoje kuće, sam s onim kaj sam imal na sebi, jedne hlače, majica i gače, samo to mi je ostalo. Drava je drugo odnesla. Kaj si ja tu morem pomoći – rekao je Željko Horvat.

Nakon nesreće koja ga je zadesila i ostavila beskućnikom, vrlo brzo reagirala je i Općina. Dobio je privremeni smještaj u kontejneru koji se nalazi na općinskom reciklažom dvorištu. Kontejner je opremljen sa sanitarnim čvorom, ima televizor, kuhalo, krevet i mali tranzistor. Iako je zadovoljan time što ima gdje prespavati, Željko zna da to nije trajno rješenje.

– Neizmjerno sam zahvalan djelatnicima Općine, zahvalan samo im do groba. Ančika z Općine me stalno zove i pita kaj trebam, kak mi je, a ja joj sad šaljem poljupce zahvalnosti – istaknuo je Horvat.

Naravno, i dalje bi želio natrag u svoju kućicu na Dravi, u koju se preselio nakon što je zbog nekih privatnih i obiteljskih razloga izgubio kuću. Za njega je posebna iz nekoliko razloga.

Punih godinu da vodio je bitku s administracijom koja ga je htjela istjerati iz ovog objekta. Tada je policiji rekao da iz nje ide samo na groblje. Uspio je u tome, pa čak i dobio službenu adresu – Ulica Petra Zrinskog 301. Drugi razlog je posebnost lokacije, ljepote prirode oko njega, kao i činjenice da je jedini stalni stanovnik dravskog otoka.

No, da bi se natrag preselio u svoju voljenu kućicu, Dreletu je potrebna pomoć. Naime, svojom mirovinom ne može si obnoviti dom i bilo kakva pomoć je dobrodošla. Kuhinjski elementi, krevet, odjeća, namještaj, sanitarije… Sve može pomoći ovom dobrom čovjeku da se natrag preseli na svoj Kečilend.

– Ako tko može, pomoć bi mi dobro došla, nemam ništa, čak niti cipele (nosi br. 42, op. a.). Moj broj telefona je 099/7472-055 – zaključio je Željko Horvat – Drele.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati