Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Jelena: Od smrada se ne može živjeti, Goran: Na svojem radim što hoću!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Policija je u utorak poslijepodne morala intervenirati u Budrovcu, đurđevačkom prigradskom naselju. Točnije, u tamošnjem vikend-naselju Cirik, gdje je došlo do konflikta između susjeda. Kako je objavila policija, dvije ženske i jedna muška osoba prijavljeni su zbog narušavanja javnog reda i mira, a svima im je izdana naredba o međusobnoj zabrani približavanja, uspostavljanja i održavanja veze.

Situacija je u Ciriku eskalirala zbog triju prikolica svježeg gnoja istresenog uz među, a Podravski list kontaktirala je Jelena Hrpalo, jedna od žena zbog kojih je policija u utorak dolazila u budrovačke vinograde. Ona se s obitelji odlučila vratiti iz Njemačke u kojoj su proveli posljednjih desetak godina i u Budrovcu se baviti turizmom. Donijeli su odluku da će u Ciriku kupiti nekoliko kuća za odmor, preurediti ih i početi ih iznajmljivati, a sve te nekretnine prije dosta su godina pripadale nekoć uspješnom bjelovarskom poduzetniku Anđelku Tošu. U međuvremenu su sve te vikendice u Ciriku nekoliko puta mijenjale vlasništvo, a Hrpalo tvrdi da je konflikt sa susjedom Goranom Marendićem izbio kada su odlučili kupiti i kuću uz imanje koje su kupili nekoliko mjeseci ranije.

Nesnosan smrad

– Da je i ta kuća na prodaju vidjela sam na oglasniku jedne društvene mreže i odlučila dogovoriti kupnju, a to je razljutilo Marendića, čije imanje graniči s tom kućom i zemljom. Sve smo lijepo dogovorili, a onda su počeli pozivi Gorana Marendića da je ta kuća njegova djedovina i da smo njemu trebali prepustiti da kupi tu kuću – kazala je Hrpalo i dodala da s Goranovim ocem Davorom, koji živi u susjedstvu, uopće nemaju problema i da je sve u najboljem redu.

– Naša zemlja graniči s njegovom i u utorak ujutro na sam je kraj svog zemljišta istresao tri prikolice gnojnice. Taj gnoj sada stoji ondje i mi ne možemo živjeti. Umiremo od smrada, sve je puno muha, boli nas glava, povraćamo od tog nesnosnog smrada od kojeg je nemoguće pobjeći. Koliko mi je poznato, gnoj u roku od 48 sati mora biti rastepen po livadi, a sada samo stoji ovako. Sigurna sam da je susjed to učinio iz revolta, jer smo kupili i kuću koju je on želio – kazala je Hrpalo, a i sam Goran Marendić potvrđuje da nije u najboljim odnosima s novim susjedima, no kako tvrdi, ne zbog njegove krivnje.

– Odlučio sam otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i bavit ću se voćarstvom. Najesen planiram sadnju voćaka, a problemi sa susjedima počeli su kada su izrovali dio zemlje uz moju ogradu. Gnoj je ondje ostavljen jer planiram pripremiti zemlju za sadnju voćaka, a da sam ga istresao bilo gdje drugdje, bilo bi isto. Ne znam što bi htjeli, zar ne živimo na selu, a uostalom ja na svojoj zemlji valjda mogu raditi što hoću – ističe Marendić i tvrdi da su ga susjedi preduhitrili pri kupnji sporne kuće i misli da to nije bilo korektno.

– Ta kuća je moja djedovina i nisu mi dali priliku da ju pokušam kupiti, iako je nekoć pripadala mojoj obitelji. Priče da sam nekome prijetio nisu istinite, a kada je pozvana policija, ja sam bio sam, dok je njih bilo petero. Gospođa Hrpalo sve ovo radi zbog publiciteta, a nekretnine još uopće i nisu uknjižene na njenu obitelj – kazao je Marendić i dostavio nam izvadak iz zemljišne knjige u kojoj je vidljivo da čestice i dalje glase na prijašnjeg vlasnika. Hrpalo, pak, ističe da ju nisu uspjeli uknjižiti zbog štrajka u pravosuđu, no da je sve uredno kupljeno i plaćeno, što potkrepljuje i kupoprodajnim ugovorima te ostalom dokumentacijom.

Nalog za uklanjanje

– Jedna čestica glasi na sina, druge dvije na muža, dakle sve je na moju obitelj i što se, uostalom, koga tiče to jesu li čestice upisane i na koga. Sve što smo kupili platili smo novcem koji smo u Njemačkoj pošteno i vrijedno zarađivali radeći ponekad dva ili tri posla. Svi znamo da je u tijeku štrajk u pravosuđu i da se jednostavno nismo ni mogli upisati, no to je zapravo skretanje s glavnih problema. Zbog toga što su tri prikolice gnoja istresene tik uz našu među i metar do dva uz bazen koji smo postavili. Obratili smo se i poljoprivrednoj inspekciji i komunalnom redarstvu grada Đurđevca – kazala je Hrpalo i dodala da su tek u petak dobili odgovor da je izdan nalog za uklanjanje gnoja s livade. – Javili su nam se iz inspekcije i iz Grada i rečeno je da se gnoj mora maknuti ili razdijeliti pa zaorati u najkraćem mogućem roku. Rečeno nam je da bi komunalni redar trebao doći u ponedjeljak na teren i vidjeti kakvo je stanje, no gnoj i dalje stoji ondje i mi se gušimo od smrada, a susjed ga ne želi maknuti ili učiniti nešto s njim. Tako smo se veselili povratku u Hrvatsku i novim epizodama u našim životima – istaknula je Hrpalo i dodala da ju je sve ovo što se događa posve razočaralo i rastužilo, ali i podsjetilo na razloge zbog kojih su desetak godina ranije napustili Hrvatsku.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Damir Jagić predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja:

Samodostatnost Hrvatske u svinjskom mesu nije 50 nego 20 posto, a svinjetinu ćemo uskoro plaćati suhim zlatom

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Upišite pojam koji želite pretraživati