Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Živi u nehumanim uvjetima

FOTO/VIDEO Jerka: Načelnik mi neće pomoći. Načelnik: Neka dođe s nula promila

Trošna kuća Jerke Ancel (63) u mjestu Jeduševac u općini Koprivnički Bregi, točnije njezino krovište, propušta vlagu i vodu nakon svake  kiše. Sve je to posljedica tuče koja je prošlo ljeto pogodila Podravinu, pa tako i njezino krovište. Vidljivo je to i u unutrašnjosti kuće gdje su svi zidovi mokri, a boja sa stropa ljušti se po podu kuće. Neosporna je činjenica da Jerka živi u nehumanim uvjetima, te joj je već teško naći suh kutak kuće. Stoga je tražila pomoć Općine kako bi joj se barem privremeno sanirao dio krovišta u najgorem stanju.

– Ne treba sanirati cijelo krovište, nisam nerealna. Tučom je najviše bio zahvaćen dio krovišta od strane ulaza. Kao što vidite, tu pokrova na mjestima uopće nema. Nakon svake kiše kuća mi je puna vode – kazala je Jerka koja živi od suprugove mirovine, koji je bio dragovoljac Domovinskog rata, od 300 eura.

– Kad kupim drva za ogrjev, koje sam uzela na kredit, poplatim režije, ne ostane mi ništa pa tako nemam novca za sanaciju krovišta. Ipak, na proljeće kada otplatim drva, morat ću uzet neki kredit da saniram krovište, a Općinu sam tražila da mi se privremeno sanira krovište, makar samo da se stavi folija, kako bi u kući bilo moguće živjeti – navela je Jerka Ancel.

Jerka živi u nehumanim uvjetima

No, komunikacija s Općinom, točnije s Matom Kuzminskim, načelnikom općine Koprivnički Bregi, u čijem je Jeduševec sastavu, nije prošla najbolje.

– Prvo mi se nije javljao, pa sam zvala komunalnog redara, koji me uputio na načelnika. Onda sam opet zvala i pozivi su bili nedogovoreni. Nakon toga uzvratio je poziv i rekao mi: Ako vam nemremo pomoći, budemo vas za…li. Taj način na koji mi je odgovorio užasno me uznemirio – navela je Jerka.

No, načelnik Kuzminski ima drugačije viđenje ovog slučaja te kaže da Općina ima socijalnu odgovornost, no komunikacija treba biti na razini.

– Prvo treba reći da pomažemo onima koji pomažu sami sebi. Drugo, nije primjereno komunicirati na ovakav način. Naime, gospođa mi je na lokanom radiju naručila pjesmu „Da bog da te voda odnijela!“. Gospođa može doći u Općinu na razgovor, no mi imamo pravilo od „nula promila“, razumijete me – naveo je načelnik Kuzminski te dodao je usprkos tome spreman pomoći.- Općina je kupila stare kuće koje će se vjerojatno rušiti. Na njima ima iskoristivog crijepa, a spreman sam organizirati skidanje crijepa te slaganje u prikolicu. Treba samo organizirati prijevoz i da joj netko posloži crijep, a to gospođa mora sama – naveo je načelnik Kuzminski. 

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati