Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO/VIDEO Katici gradnja obilaznice uništila život: Rekli su mi da imam male prozore pa neću čuti ni vidjeti kamione

– Izgradnja obilaznice u Ulici Peteranska cesta u Koprivnici u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici željezničke pruge Križevci – Koprivnica pretvorila se u pravu noćnu moru za Katicu Šklebar. Naime, njena kuća smještena je uz sam početak obilaznice na Peteranskoj cesti pa zbog radova stalno nastaju štete u samoj unutrašnjosti kuće. Dio njenog imanja izvlašten je za potrebe obilaznice, a s obzirom na narušenu svakodnevicu zatražila je da investitor, HŽ Infrastruktura, otkupi cijelo njeno imanje jer je, ističe ona, svjesna da se i nakon izgradnje sadašnje stanje neće promijeniti zbog gustog prometa.

– Cesta će mi prolaziti uz sam ulaz u dvorište, kao i bočni dio kuće i meni je to neprihvatljivo. Već sad su mi počeli pucati zidovi i stropovi u kući, a pitam se što će tek biti kad se cesta izgradi jer će tu prolaziti brojni kamioni – priča nam Katica Šklebar.

HŽ Infrastruktura, dodaje ona, izvlastila je dio njenog vrta i okućnice koji su bili nužni za gradnju nove ceste. Sad kad je Katica postala svjesna što će se događati kad se cesta pusti u promet, za nju je jedino rješenje preseljenje.

– Zatražila sam da otkupe kompletno moje imanje s kućom, no dobila sam odbijenicu. Ne žele otkupiti moju kuću, a tu se jednostavno više ne može normalno živjeti – kaže jecajući Katica Šklebar.

Procjenitelji koji su došli pogledati imanje, dodaje Katica, rekli su joj da na bočnoj strani kuće ima male prozore pa neće ni vidjeti ni čuti kamione.

– Stvarno je žalosno da su mi tako nešto rekli. Baš me zanima kako bi razmišljali kad bi oni živjeli na ovoj lokaciji. Sirotinja sam i ne mogu si priuštiti kupnju kuće bez da prodam ovu, a s obzirom na lokaciju mog imanja, nikome nije interesantno da ga kupi. Ne kaže uzalud ona stara narodna: „Sirotinjo, i Bogu si teška“ – zaključila je Katica Šklebar.

U HŽ Infrastrukturi ističu kako je za česticu na kojoj je bio vrt izdano privremeno rješenje o potpunom izvlaštenju od strane nadležnog Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije i vlasnici je isplaćena naknada. – U tijeku postupka izvlaštenja, postavljen je zahtjev za otkup preostalog dijela te nekretnine. Vještaci poljoprivredne i građevinske struke utvrdili su u svojim nalazima i mišljenjima da nema osnovanosti za otkup preostalog dijela nekretnine iz razloga što okolnosti ne uzrokuju gubitak funkcionalnosti nekretnine te da predmetni zahvat u prostoru odnosno izvlaštenje ne uzrokuju gubitak gospodarskog interesa za korištenje preostalog dijela nekretnine. Građevinski vještak utvrdio je posljedične gubitke vezane uz umanjenje vrijednosti preostalog dijela nekretnine te se dalje čeka nastavak postupka pred nadležnim Upravnim odjelom za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije – navode u korporativnim komunikacijama HŽ Infrastrukture.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI