Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
rušio rekorde u promilima, ali nešto ga je smirilo...

FOTO/VIDEO Legendarni Šeks: Pajdaši me “vabe” na pivu, ali nedam se “nabrkati”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nenad Vuljak (41) zvani Šeks iz Đelekovca godinama je bio čest gost u policijskim izvješćima i to po promilima alkohola u krvi. Rakija, pivo i gemišti od rane mladosti bili su njegova svakodnevica, a on je sa svojim „opijatima“ bio i svojevrsni zaštitni znak ispred trgovine u Đelekovcu. Kad bi mu policajci dali „dreger-mašinu“, znao je napuhati i više od četiri promila, pa je rijetko tko mogao pomisliti da će Šeks jednog dana prestati piti. No, i to se dogodilo pa neslavni đelekovečki rekorder već punih pet mjeseci nije okusio ni kap alkohola.

– Prije pet mjeseci nisam se osjećao dobro i otišao sam liječniku, a potom i na pretrage u koprivničku bolnicu. Kad su mi rekli da imam tumor na jetri, odmah sam prestao piti. Da sam nastavio živjeti takvim stilom života, sigurno bih već sad bio pod zemljom – priča nam Nenad Vuljak – Šeks.

Đelekovčanima, kao i usputnim prolaznicima koja poznaju Šeksa, još je uvijek nezamislivo vidjeti ga ispred trgovine s ledenim čajem u ruci. I dalje zna biti pred trgovinom, ali ga više, ističe on, sigurno nitko neće vidjeti s pivom ili gemištom u ruci.

– Zdravlje mi je ipak na prvom mjestu i ne želim umrijeti. Još ne znam je li tumor dobroćudan ili zloćudan, ali znam da sigurno više neću piti. Pajdaši me znaju provocirati i stalno me „vabe“ da popijem barem gutljaj pive, ali se ne dam. Na teškim sam iskušenjima, no neće me „nabrkati“ da se vratim na staro. Sad je moje jedino piće ledeni čaj od breskve. Prije dvije godine i tata je prestao piti pa je sad i mama konačno skroz došla na svoje. Mogu reći da sam se preporodio otkad ne pijem, a više nemam ni „brenku“ – kaže Nenad Vuljak – Šeks.

Alkohol je, dodaje on, vjerojatno zaslužan i za njegov nadimak po kojem je jedino prepoznatljiv. – Valjda su me poistovjetili sa sabornikom Šeksom, a ne znam tko me je prvo počeo tako zvati. Rijetko koji Đelekovčanin zapravo zna da sam ja Nenad Vuljak i kad me netko traži po tom imenu, nitko ne zna reći gdje živim, nego tek kad se spomene Šeks, onda svi znaju tko sam – zaključio je Nenad Vuljak – Šeks.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati