Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
starost tijela ne znači starost duha

FOTO/VIDEO Milica (81) uči engleski i stvara fotografije za koje prima brojne nagrade

Milica Janjatović umirovljena je učiteljica razredne nastave iz Donje Dubrave, a svoje umirovljeničke dane provodi u Koprivnici. Već se dulji niz godina bavi fotografijom, a njezine su fotografije izložene već na nekoliko samostalnih izložbi u koprivničkoj gradskoj knjižnici, a za neke od njih je dobila i neke nagrade.

Osim toga, dokaz je da godine možda mogu oslabjeti tijelo, ali um, ako ga se trenira, ostaje bistar i poletan. 

– Ulaskom u mirovinu sin mi je poklonio digitalni fotoaparat, nakon čega sam počela fotografirati i shvatila da me to zanima. Najviše volim prirodu, naročito rijeku Dravu. No, posebno su mi zanimljive nesvakidašnje situacije – priča nam Milica, koja se ubrzo javila na natječaj Turističke zajednice na kojem je dobila prvu nagradu. 

Osim što fotografira, Milica slika i Izrađuje nakit

– Nagrada mi je bila baš ono što mi je trebalo. Bon za kupovinu proizvoda po želji u jednoj od trgovina – navodi Milica, koja stalno fotografira, kako fotoaparatom, ali sve češće i mobitelom. 

Pokraj fotografije bavi se i slikanjem, a u svom stanu ima i galeriju, odnosno svoj mali atelje u kojem provodi vrijeme slikajući, ali i izrađujući originalan nakit. Mnoge su njezine slike svoj prostor pronašle na zidovima stana. Iako u 81. godini, Milica se sasvim solidno snalazi u novim tehnologijama, a fotografije zna uređivati i u photoshopu, programu za uređivanje fotografija na laptopu. Također, uči i engleski jezik kako bi se sporazumjela sa svojom budućom snahom koja je iz Italije i ne govori hrvatski. 

– Tijelo stari, ali duh ne – ukratko je poručila kreativna Milica. 

U obrazovanju je provela 43 godine, za što je još 1998. godine i odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića – odlikovanje koje se dodjeljuje hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za prosvjetu, za što ju je predložio učiteljski zbor.Foto kino klub Podravina iz Koprivnice za jednu od fotografija nagradio ju je srebrnom medaljom 2018. godine, a Milica je za svoj rad dobila i druge nagrade i pohvalnice, što je mali dio priznanja za sve u čemu je uspješna.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI