Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZAUVIJEK SUSJEDI

FOTO/VIDEO Mladen: Baca nam smeće na kuću, Vlado: Se bum ih tužil, zbog njih cela ulica smrdi

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

Mladen Galunić iz Novigrada Podravskog ogorčen je na svog prvog susjeda Vladimira Štimca. Godinama, tvrdi on, susjed mu zagorčava svakodnevicu i to otpadom i neurednim dvorištem.

– Stalno nam baca smeće na kuću. Znaju tu biti cigle, plastika, slama pa nema čega nema. On namjerno sav taj otpad baci na vanjski dio naše kuće koji je na samoj međi i to radi dobrih 20 godina – žali se Mladen Galunić. I dvorište susjedove kuće, dodaje Mladen, zapušteno je, a Vladimirova kuća nema sanitarni čvor.

Mladen Galunić (desno) i njegov otac tvrde da im susjed stalno zagorčava svakodnevicu

– On i nužde obavlja na dvorištu. Uvijek nam prijeti kad ga zamolimo da svoje imanje dovede u red i da nam ne baca smeće na kuću. Čak mi je rekao da će me i ubiti pa sam ga prijavio policiji, ali nije odgovarao za tu prijetnju. Prijavili smo ga i komunalnoj redarki, ali ni to nam nije pomoglo u namjeri da očisti svoje imanje, a doznali smo da je dobio samo obavijest. Mi se bavimo uzgojem svinja i u našim je tovilištima čišće nego u njegovu dvorištu – kaže Mladen Galunić.

Prozvani Vladimir Štimac nije želio previše komentirati navode svojih susjeda.

– Budu vidli svoje dok ih bum tužil. Zbog njihovih pajcekov cela nam vulica smrdi, a v tovilištu imaju više pajcekov nego kaj bi smeli imati – kratko nam je rekao Vladimir Štimac.         

Vladimir Štimac nije želio komentirati navode svojih susjeda

Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski, kaže kako je poljoprivredno-komunalna redarka imala intervencije i to na dvije prijave. Jedna se odnosi na imanje Vladimira Štimca, a druga na pritužbe stanovnika Ulice Blaža Mađera na neugodne mirise koji se šire iz tovilišta svinja obitelji Galunić. – Poljoprivredno-komunalna redarka izdala je upozorenje Vladimiru Štimcu koji u zadanom roku mora urediti svoje imanje. Ako to ne učini, bit ćemo prisiljeni kazniti ga novčano prema odluci o komunalnom redu.

Što se pak tiče neugodnih mirisa i prekomjernog broja prasadi u tovilištu obitelji Galunić, poljoprivredno-komunalna redarka nije ovlaštena za bilo kakvo postupanje, no bila je na terenu. Posebnu pozornost na širenje neugodnih mirisa obratit ćemo tijekom ljetnih mjeseci i postupiti onako kako zakonske odredbe nalažu. Općini nije u interesu nikoga kažnjavati, a u ovim slučajevima radi se o narušenim susjedskim odnosima na koje ne možemo utjecati – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati