Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO/VIDEO Mlađo je ulovio ‘dravskog vuka’ kakav se lovi samo jednom u životu !

Postoji izreka da se najbolje stvari u životu događaju slučajno, ili da je najbolja zabava ona neplanirana. Ribiči, naravno, imaju svoju verziju te izreke, koja bi zvučala: Nisam planeral taj dan ozbiljni ribolov… Tim riječima često započinje priča ozarenih ribiča dok svojim prijateljima pripovijedaju priču o ulovu svog života. Takvu priču ima i Mladen Horvat – Mlađo, poznati podravski ribolovac iz Drnja. Bio je početak siječnja i Mlađo je sa svojim prijateljima malo putovao po Dravi i onako usput negdje bacio mamac u vodu i pomalo nonšalantno blinkao.

– Išli smo više s namjerom da  se malo zaj…mo, ispečem jeger ili kobasu na žaru, popijemo koji gemišt…. Tako, jedno lijepo zimsko druženje – počeo je svoju priču Mlađo.

No, na kraju je to bilo sve samo ne usputni ribolov, pa će Mladen i njegov prijatelj taj dan zapamtiti do kraja života jer se onakav ulov kakav je imao naš ribički junak lovi samo jedanput u životu.

Dogodilo se to na Dravi kod Sigeca, kada je Mladen Horvat na svom štapu, koji baš i nije bio primjeren za ovako velike ribe, osjetio da na udici ima nešto veliko.

Mlađo nije skidao osmijeh s lica nakon ulova

– Prvo sam mislio da je smuđ, ali sam odmah poviknuo. Dečki…. imam ribu! – kazao je Mlađo.

– Petnaest minuta trajala je borba i tada je prijatelj uspio staviti štuku u podmetač. Nakon vaganja, kazaljka se okretala oko 10 kilograma, koji gram više ili manje (kapitalni ulovi štuke kod nas su svi veći od pet kilograma, op.a). Mjerili je nismo jer je riba bila vrlo umorna, ali preko metar je sigurno imala –  objasnio je Mlađo i naveo da mu je izrazito drago što su se taj dan uputili na ribolov jer sad ima ulov o kojem će moći pričati s ponosom. Dečki su nakon vaganja veliku štuku pustili natrag u Dravu, o čemu postoji videozapis.

FOTO/VIDEO: Privatna zbirka

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI