Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
moderno ruho

FOTO/VIDEO Nakon godinu dana radova Koprivnica dobila trg za ponos

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Godinu dana trajali su radovi na obnovi središnjih koprivničkih trgova, Zrinskog i Jelačića, a nakon što je maknuta i posljednja ograda, možemo bez zadrške reći – dobili smo središte grada za ponos, centar koji konkurira za jedan od najljepših u zemlji.

Da bi ovako izgledao, sigurno nije bilo jeftino, iz gradskog proračuna izdvojeno je 15-ak milijuna kuna, dok su KC Vode još gotovo pet milijuna investirale u komunalnu infrastrukturu. Radove je izveo slavonskobrodski Sitolor, a u ovim danima očekuje se kako će i struka dati zeleno svjetlo te da će naš trg dobiti sve sigurnosne dozvole. Kašnjenje i probleme prilikom radova više nema smisla spominjati, strpljenje se sigurno isplatilo.

Koprivničanci su mahom oduševljeni izgledom, dok naravno ima i onih kojima je estetski zaokret „malo previše“, no ne sumnjamo da će se vrlo brzo naviknuti na ovakvu modernu izvedbu središnjeg trga. Svi koji su prošetali Zrinskim i Jelačićem ističu kako je centar prozračniji i ljepši, a posebno su ih se dojmila rješenja sa šetnicama, klupama i zelenim, sjedećim oazama. Nama se ipak najviše svidjelo prošetati središtem u noćnim satima, kad izgleda zaista bajkovito. Još kad proradi i fontana ispred Gradske vijećnice, imat ćemo potpuni doživljaj novog trga.

Spomenimo i kako je prvi događaj na novouređenom trgu, neposredno nakon uklanjanja zaštitnih ograda bio obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Učenici svih osnovnih škola su u petak zajedno sa svojim učiteljima u rukama držali plave balone, prepoznatljivi simbol autizma. Na ovaj su se način djeca priključila u obilježavanje ovog važnog dana, koji se obilježava 2. travnja, a njime se želi skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati