Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

Sjajna sezona je iza nogometaša Omladinca iz Herešina, a pritom ne mislimo samo na seniorsku momčad, već i veterane, koji su u napetoj borbi obranili naslov i visoko u zrak podigli pehar namijenjen najboljoj ekipi. Seniori su, pak, bili drugi, ali i oni su bili u utrci za naslov sve do zadnjih minuta prvenstva, iako su na kraju morali čestitati rivalima iz Torčeca. Međutim, Herešinčani su ponovno dokazali da su prava klapa zbog čega i imaju velike simpatije brojnih neutralnih navijača. Okosnicu im čine domaći igrači koji su već godinama u momčadi i koji se, unatoč ponudama ‘bogatijih’ klubova, ne žele maknuti iz svog mjesta i kluba, u kojem pišu povijest.

Veliku ulogu u svemu tome, osim klupskog predsjednika i igračke legende Renata Lončarića, ima i Branko Čmelješević – Čmela, trener prve ekipe. Fanatizam koji iskazuje i potpora koju daje kroz svaku utakmicu rijetko gdje će te vidjeti i bez njega to jednostavno ne bi bilo to, što priznaju i igrači. Vodio je Čmela brojne generacije Herešina, ali s ovom je posebno kliknuo, što se vidjelo kroz cijelu sezonu, jer Herešinčani su, unatoč tome što su Torčanci na kraju postali prvaci, igrali najljepši nogomet u ligi.

Kako bi sve to dostojno proslavili, cijela prva momčad, veterani, mlađi uzrasti, ali i brojni navijači okupili su se sinoć u Herešinu te se družili do dugo u noć. Bilo je veselo, ali i svečano, jer igrači su poimence prozivani i uz veliki pljesak okupljenih predstavljeni pred svima. Bila je to, kako nam je rekao Čmela, Noć herešinskog nogometa, kojom je klub započeo proslavu 60. rođendana. Dakle, s velikom obljetnicom poklopili su se i veliki rezultati.

– Ovom proslavom želimo zahvaliti svakom igraču, svakom pojedincu koji je dobio barem jednu minutu kroz sezonu, a pogotovo navijačima koji su nas vjerno pratili čak i na onim najudaljenijim gostovanjima. Kako bismo dostojno uzvratili navijačima odlučili smo podijeliti 50-ak dresova, koje su igrači potpisivali. Ti dresovi su razgrabljeni, i mali i veliki su uživali, ali kažem, ovo je samo početak ove velike proslave i obljetnice. Veterani su nam prvi, seniori drugi i idu u Prvu ŽNL, a to nisu male stvari za naše malo, ali veliko selo – poručio je Čmela.

Nakon večere i podijele dresova gorjelo je i nebo u Herešinu, jer su navijači igračima, također, pripremili iznenađenje i zapalili 50-ak baklji i veliki vatromet. Tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo, bravo Herešinčani!

FOTO: Nikola Wolf, Vedran Tkalec
VIDEO: Nk Omladinac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati