Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Obitelj Kucheruk iz Ukrajine novi je dom našla u Podravini

Iako je priča ukrajinske obitelji Kucheruk proizašla iz ratnih strahota, pronalaskom doma u Hrvatskoj dobila je topli završetak. Točnije, u mjestu Veliki Bukovec nedaleko od Ludbrega. Ondje sa svojim dvjema kćerima Viktorijom i Dijanom živi Anna Kucheruk, dok joj suprug, pak, radi u inozemstvu. Prije toga živjeli su u malom gradiću u blizini nuklearne elektrana „Južna Ukrajina“.

Njihovo mjesto nije bilo pogođeno borbama, no sama blizina nuklearnih elektrana i stalnih prelijetanja reketa te oglašavanja opće opasnosti počeli su biti preteški psihički teret za Annu i njezine dvije kćeri, a najteže je sve to prihvaćala mlađa Dijana. Tako su  5. ožujka prošle godine došli živjeti u Hrvatsku. Annin suprug zbog svog posla radi po cijelom svijetu pa je tako radio i u Lijepoj Našoj.

– Odlučili smo s djecom otići jer sam se bojala za njihovu budućnost. U Ukrajini smo imali sve što smo poželjeli i tako sad vidimo kao nam je bilo lijepo živjeti prije rata – kazala je Anna.

No, kako smo već kazali, ovo je u konačnici lijepa priča jer se obitelj Kucheruk u Hrvatskoj uvjerila u poznato gostoprimstvo, pa čak i u nas malčice hladnih Podravaca.

– Suprug je radio po cijelom svijetu, ali se ipak odlučio za Hrvatsku. Sav novac koji smo imali uložili su u kući u Velikom Bukovcu koju treba temeljito urediti. No, od prvog dana u Hrvatskoj naišli smo na dobrodošlicu, svesrdnu pomoć i lijepe geste. Nisam imala niti jedno loše iskustvo, gospođa Jerbić iz  ludbreškog Crvenog križa od početka nam je bila na usluzi – oduševljeno priča Anna o svojim iskustvima u Hrvatskoj.

Trenutačno žive u stanu koji je u vlasništvu Anninog poslodavca. Ona, naime, radi u OPG-u Mesarić, gdje se bavi uzgojem cvijeća i za tu obitelj ima same pohvale. – Suprug radi i onda dolazi ovdje u Hrvatsku i sam uređuje kuću koliko stigne i može. Kanimo se u nju preseliti te ovdje stvoriti novi dom. Djeca su nam se jako dobro prilagodila, Viktorija je izrazito brzo naučila jezik, ima lijepo društvo u školi i ovdje smo sretni – zaključila je Anna, koja i sama vrlo dobro barata hrvatskim jezikom.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati