Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Novi turistički raj u samoj blizini Koprivnice

FOTO/VIDEO Obitelj Lukaček u Glogovcu je otvorila sobe za odmor i apartmane

Danas je svečano otvoren OPG Lukaček u Cvjetnoj ulici u Glogovcu, prve sobe za odmor na području Općine Koprivnički Bregi. Uz brojne goste i uzvanike vlasnik Mijo Lukaček je sa članovima obitelji presjekao svečanu vrpcu i otvorio novu epizodu u životu u koju se zapravo upustio posve slučajno. Lukaček godinama s obitelji živi i radi u Njemačkoj gdje ima restoran, a na ideju za otvaranje soba za odmor je došao prije nekih šest godina.

-Supruga i ja smo jedne zime na nekoliko dana stigli u Glogovac iz Njemačke. Imali smo tada samo kuću koja se grijala na drva i mislili smo taj prvi dan prespavati negdje u hotelu ili apartmanu u Koprivnici. No, nismo uspjeli pronaći niti jedan ležaj u cijelom gradu i okolici i shvatili smo da je ponuda nikakva. Taj trenutak bio je ključan da počnem razmišljati o otvaranju kuća za odmor – otkrio je Lukaček koji se u Glogovcu prvo mislio baviti stočarstvom.

-Prvo smo izgradili štalu jer sam mislio uzgajati koze. Ubrzo sam od toga odustao pa sam sve štale izbacio van i napravio halu za 150 ljudi i mislio sam raditi nešto kao okrepčivalnicu jer su se pojavile priče da će se restaurirati ulaz u obližnju rudničku jamu i da će to biti turistička atrakcija. Ni to nije zaživjelo jer nije došlo do restauriranja ulaza u rudničku jamu, a kada od toga nije bilo ništa u Njemačkoj sam otvorio restoran, ali nikad nisam odustao od OPG-a – kazao je Lukaček kojem se na kraju uz puno rada, truda, ulaganja i odricanja ispunila želja, a na otvorenju soba za odmor zasvirao je Franjo Barić sa svojim Joks bendom.

-Konačno smo otvorili sobe za odmor i uspjeli smo ishoditi sredstva iz europskih fondova i dobili smo poticaje. Postavili smo i solarne panele, a sobe su spremne i ishođene su sve dozvole. Trenutačno imamo 15 ležajeva u sedam soba i jednom apartmanu, gradi se još jedan apartman s dvije spavaće sobe tako da će sve skupa biti 19 ležajeva. Dobili smo kategorizaciju tri sunca, a i dalje proširujemo ponudu. Radi se bazen, u staroj drvenoj kući će biti sauna i solarij i tako će se kompletirati ponuda. Na zahtjev gostiju pripremamo i hranu, a napravit ćemo i ražanj, roštilj i peku tako da si gosti sami mogu spremati ako žele – istaknuo je Lukaček koji vjeruje da će interes biti velik, a ističe da su ponuda i usluga na vrhunskoj razini jer svi članovi njegove obitelji su iskusni i vrlo uspješni ugostiteljski i turistički djelatnici.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati