Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SNIMKA POŽARA JE ZASTRAŠUJUĆA

FOTO/VIDEO Obitelji kod Križevaca u potpunosti izgorio dom! Nemaju kamo i trebaju našu pomoć

Peteročlana obitelj iz Ivanca Križevačkog doslovce je ostala bez krova nad glavom zbog posljedica strašnog požara, koji se dogodio danas u jutarnjim satima. Zdravko Lukačić nije ni slutio da će danas, kada ode na posao, za sat vremena dobiti poziv da mu gori kuća, a upravo se to dogodilo u trenutku kad su unutra bili njegova supruga Mihaela, dvije kćer i suprugin otac. Tragediju je spriječila činjenica da je Mihaela već bila budna i osjetila miris dima te čula pucketanje vatre koja je već proždirala njihovu kuću.

– Prvo sam zapravo čula zvuk pucketanja, a nakon nekoliko trenutaka vidjela sam da nam je kuća već u plamenu. Odmah smo svi izašli iz kuće. Ne želim ni pomisliti šte bi bilo da smo svi spavali i da nas je dim ošamutio, dogodila bi se tragedija – navela je Mihaela Lukačić. Još nije poznato što je uzrok požara, iako je policijski očevid dogotovljen. Zdravko sumnja u to da je uzrok dimnjak, iako je on naložio prije nego li je oko četiri sata ujutro otišao na posao. Ukućani smatraju da se radi o električnoj instalaciji. U ovom je trenutku to svejedno, jer ostaje činjenica da je peteročlana obitelj ostala na ulici. Kuća je neuseljiva, pogotovo gornji dio, gdje su supružnici živjeli s djecom. Donji je dio, iako nije toliko zahvaćen vatrom, također neuseljiv jer je poplavljen prilikom gašenja, a krovište nad većim djelom kuće je u potpunosti uništeno i potrebno je cijelo promijeniti. Gornja je etaža u potpunosti uništena.

– Uspjeli smo spasiti samo dio odjeće, i to u našoj spavaćoj sobi te sobi mlađe kćeri. Soba starije kćeri u potpunosti je uništena i ona je ostala bez svega. Nema jednu majicu da se presvuče – govorila nam je Mihaela Lukačić, još u vidnom šoku. Iako će ukućani privremeni smještaj pronaći kod članova obitelji, oni su u naravi sada beskućnici. Prijatelji i vatrogasci lokalnog DVD Kloštar Vojakovački, koji su prvi došli u pomoć, već su počeli pomagati u čišćenju, no obitelji Lukačić bit će potrebna pomoć da opet obnovi svoj dom.

– Čekali smo da završi očevid i počeli smo s čišćenjem i ovim se putem zahvaljujem svima koji su uskočili u pomoć. Kao što vidite, od gornjeg djela kuće ostali su samo dijelovi, a od krovišta ništa. Sv je potrebno obnoviti, i električne i vodovodne instalacije – još s nevjericom u očima govorio nam je Zdravko kada smo prolazili kroz zgarište doma njegove obitelji. Da bi ponovo imali svoj dom, obitelji Lukačić potrebna je pomoć. Bila ona novčana ili u drvnoj građi za krovište, elektromaterijalu ili bilo čemu drugome što bi pripomoglo u obnovi obiteljske kuće, svi koji žele i mogu pomoći mogu se javiti na Zdravkov broj mobitela 091/184 7655, IBAN HR8823400093235105688 (Zdravko Lukačić)

FOTO/VIDEO Nikola Wolf, čitatelj

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pokušaj ubojstva u šumi nedaleko Đurđevca

Ispalio metak u mladića, koji je sjedio u automobilu!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati