Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Stigle promjene u skladu s vremenom

FOTO/VIDEO: Podravka ima novi logo, ali mijenja i cijelu korporativnu politiku

Stari Podravkin logo otišao je u povijest, ali i način javne prezentacije Podravke kao kompanije. Novi vizualni identitet grupe Podravka, predstavljen je danas u sjedištu Podravke. Dvije su elementarne stvari promijenjene ovim poslovnim iskorakom. Ono što je očito, Podravka ima novi logo. Redizajn loga je, mogli bismo reći, moderno- konzervativan. U sebi je donio vizualne promjene, ali zadržao prepoznatljiv izgled i emociju koju Podravka, kompanija sa srcem, ističe kao jednu od svojih posebnosti.  

Podravkino srce ostalo je dio vizualnog identiteta, ali sam logo postao je jednostavniji i vizualno prihvatljiviji za brojene platforme na kojim se pojavljuje. Ono što je još važno, novi logo pojavljivat će se na svima proizvodima Podravka grupe. Primjerice on će biti vidljiv kao glavni logo, primjerice na staklenki s  krastavcima kao što je i do sada bio, ali novi korporativni logo bit će vidljiv, na poleđini i Neofena, jer je Belupo dio Podravka grupe. Ovim se želi osnažiti korporativni identitet Podravke kao multinacionalne kompanije i zapravo se radi o naporu da sva povezana društva, ali i brendovi još više pripomognu u jačanju krovnog brenda a to je Podravaka grupa. Upravo je zato i riječ “grupa” dodana u novi vizual.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić istaknula je da  da su kompanije kao i ljudi, podložni promjeni ali i razvitku.

– Podravka je globalno prisutna kompanija koja je svakodnevno u kontaktu s ljudima različitih kultura i običaja. Kako bismo dodatno osnažili našu globalnu prisutnost, započeli smo brojne transformacijske promjene u gotovo svim segmentima poslovanja, a cilj svih tih promjena je trasirati budućnost Podravke i osigurati njenu budućnost kao globalno uspješne hrvatske multinacionalne kompanije. Mnogo smo zadataka obavili u toj transformaciji i dobar dio njih se vidi promatraču i izvan kompanije, a dio njih su procesi, koji se ne vide izvana ali su važni za naša kompaniju– istaknula je je Dalić.

Podravkin novi logo spoj je tradicije i novoga

Novi vizualni identitet ima zadataka sačuvati obilježaja koje su  trajno  povezane s Podravkom.

– To su srce i crvena boja. U novom vizualnom identitetu srce i crvena boja su povezani i spojeni na moderniji, estetski čišći i suvremeniji način koji će zadržati u cijelosti prepoznatljivost Podravke kod postojećih potrošača, a biti zanimljiv i dopadljiv novim potrošačima. Srce simbolizira naš način rada i odnosa prema potrošačima, zaposlenicima i  društvenoj zajednici, dok je crvena boja ono što je oduvijek vezano uz Podravku. Vjerujemo da su ova dva elementa povezana u cjelinu koja je modernija, jednostavnija, čišća i u tom smislu vidljivija kako u komunikaciji, tako i kod potrošača. Dosadašnji vizualni identitet, iako nas je dobro služio dugi niz godina, počeo je u suvremenim komunikacijskim kanalima predstavljati mnoga ograničenja – naglasila je Dalić.

Sviđa li vam se novi Podravkin logo?

U izradi novog identiteta zajedno s Podravkom sudjelovali su hrvatski stručnjaci Davor Bruketa, hrvatski dizajner i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, te Marko Hrastovec, hrvatski tipograf koji je za Podravku izradio specifičnu tipografiju Podravka sans što je zapravo font u kojem je ispisano ime Podravka.

Veliku ulogu, naglašeno je,  u projektu imala je i Sanja Garaj Miloš, direktorica Korporativnog marketinga zajedno s timom. Upravo su ovi pojedinci danas u poslovnom sjedištu Podravke održali i predavanja, odnosno panel rasprave.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Prelazak preko pruge od danas je puno sigurniji

FOTO/VIDEO U promet pušten željezničko – cestovni prijelaz u Kloštru Podravskom

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati