Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Strašna oluja poharala ludbreški kraj

FOTO/VIDEO Radnici spašavali živu glavu, vjetar čupao drveće, uništavao krovišta

Nevrijeme koje je, jučer u utorak, poharalo sjeverni dio zemlje najgore je pogodilo ludbreški kraj. Velika materijalna šteta nastala je u naseljima Globočec Ludbršeki, Sigetec Ludbreški, Hrastovsko i Hrženica. Kako nam mještani govore, olujna fronta kretale se upravo u ovom smjeru i doslovce rušila sve pred sobom. Olujni vjetar čupao je drva iz zemlje, lomio stabala na pola, ali i napravio veliku štetu na kućama i gospodarskim objektima, a zamalo je došlo i do ljudskih žrtava.

Naime, u Globočecu Ludbreškom radnici su se nalazili u velikom plasteniku, kojega su pripremali za selidbu. U posljednjim trenucima su izvukli živu glavu je jer je oluja u samo nekoliko trenutaka plastenik pretvorili u običnu deponiju metala, u potpunosti ga devastirajući.

– Nismo očekivali ovakvo nešto, ali kada je došlo bježali smo glavom bez obzira, zasigurno nitko od nas ne bi preživio da je ostao u plasteniku, ali niti pokraj njega, sakrili smo se u kombi koji nas je zaštitio – kazao nam je jedan od radnika iz plastenika.

Šteta je vidljiva u pojasu od širine nekoliko desetaka metra u fronti koje je putovala kroz navedena mjesta, ostavljajući za sobom pustoš.

– Bilo je to gotovo u samo nekolko minuta, prvo je nebo bili crno pa bijelo i kad je došlo bila je to strašan sila. Gledal sam kaka ruši drva, čupa ih iz zemelje, to je sv bilo gotovo u minutu ili dve – rekao je Slavko Klarić iz Globočeca.

U obližnjem Sigecu također su se danas obavljali radovi na sanaciji šteta, a i tamošnji mještani svjedoče da se radilo o ogromnoj sili.

– Moj sin je gledao s balkona, to je išlo u krug zrak je bio pun predmeta, grana, naše dvorište je bilo puno salonitnih ploća, a mi toga uopće nemamo, pitaj boga od kud je to došlo – čudio se Stjepan Havaić, čija kuća je također pretrpjela znatnu štetu.

Teško je reći, kolika je točno šteta nastala, ali zahvaćeni su deseci objekata, od obiteljskih kuća, do onih gospodarskih. Na kućama su oštećena krovišta, neke su i potpuno uništene, šteta je nastala na ogradama, automobilima i drugoj imovini. Mještani su uz pomoć pripadnika DVD-ova cijelu večer čistili i sanirali štete i zasigurno se radi o desecima tisuća eura, ako ne i više, jer su ipak šteta nastale na području četiri ili pet naselja.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati