Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Kaj je ono mesečina?

FOTO/VIDEO Rajnard izveo opus kajkavskih pjesama koje će predstaviti cijeloj Hrvatskoj

Kaj je ono mesečina? Upravo pod tim nazivom večeras se u koprivničkoj dvorani Domoljub održao koncert Koprivničanca Rajnarda Hraščanca. Riječ je o drugom samostalnom nastupu ovog mladog koprivničkog glazbenika pred domaćom publikom koja je svojim odazivom potvrdila da itekako cijeni rad mladog muzičara.

– Večerašnji program značajan je jer ga predstavljamo prvi puta i planiramo s njim ići po cijeloj Hrvatskoj. Ovo je nova perspektiva na stare kajkavske pjesme, na našu kajkavsku ostavštinu, ali ne samo na podravske i međimurske pjesme već cijelo hrvatsko kajkavsko govorno područje. Također, ovo je i nova perspektiva opernog glasa s pristupom klasičnoj glazbi koji nije klasičan i fuziji klarineta, klavira sinta i bariton glasa – pojasnio je Rajnard uoči koncerta.

Vuprem joči, Mura, Zvira voda, Sineki, Klet, Vehni, vehni fijolica, Dojdi, draga dojdi…Na programu su bile kompozicije hrvatskih skladatelja i pjesme kajkavskog govornog područja u suvremenim aranžmanima. Rajnard je nastupio uz klavirsku pratnju oca Marina Hraščanca i najboljeg prijatelja Nikole Milosavljevića na klarinetu.

Rajnard je završio studij opernog pjevanja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Manchesteru (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa.

Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom, istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih žanrova te sudjeluje i u internet projektu Moonlight Sessions. Do sada je surađivao s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima kao što su The Gentleman, Sarom Renar, Ivanom Grobenskim, Annom Moor, bubnjarskim sastavom ‘BUŠ?BUM!’, Letargom…

FOTO: Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati