Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ratnom vojnom invalidu slikarstvo je veliki hobi

FOTO/VIDEO Senad: “Kroz umjetnost se još uvijek osjećam korisnim”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Senadu Badnjeviću, ratnom vojnom invalidu iz koprivničkog prigradskog naselja Starigrad, veliki hobi je slikarstvo. U ranom djetinjstvu mu je, kaže on, crtanje išlo od ruke, no svoj talent za likovno izražavanje je u mladosti „zamrznuo“, a nakon prisilnog odlaska u mirovinu u koprivničkoj podružnici HVIDR-e pokrenute su kreativne aktivnosti pa je tako slikarstvo postalo njegov glavni hobi.

-U mirovinu sam otišao prije 19 godina jer su bile sve izraženije posljedice od ranjavanja na terenu u Pakracu. Tako sam se učlanio u HVIDR-u, a kako bi nam svakodnevica bila što bolja pokrenute su kreativne aktivnosti. Imali smo slikarske radionice i tu je do izražaja došao moj talent iz djetinjstva – priča nam Senad Badnjević.

Njegovi pejzaži vrlo brzo su privukli veliku pozornost prijatelja i poznanika pa je odlučio stalno zimska razdoblja koristiti za slikarstvo. Redovito sudjeluje i u raznim likovnim kolonijama te za svoje slike dobiva pohvale.

-Kroz slikarstvo se još uvijek osjećam korisnim, a to mi je itekako važno. Stalno nastojim biti uključen u društveni život jer nama ratnim vojnim invalidima to puno znači – ističe Senad Badnjević.

Na svom imanju ima i mali voćnjak pa je briga o njemu Senadova zanimacija tijekom proljeća, ljeta i jeseni.

-Oduvijek sam naučen puno raditi. I kuću u Starigradu sam izgradio sam uz pomoć supruge, a želja mi je bila imati i voćnjak jer i tu pronalazim potreban mir i odmor za dušu – kaže Senad Badnjević.

Sa zahvalnicom za doprinos Merhametu

Senad je uspješan i u sportskim aktivnostima, a glavna disciplina u kojoj se natječe je viseća kuglana. Tijekom rata pokrenuo je u Koprivnici i rad Merhameta, muslimanskog dobrotvornog društva preko kojeg je pomagao izbjeglicama iz rodne Bosne i Hercegovine. -I danas bez obzira na sve nedaće koje mi je život donio nastojim pomoći svima kojima je pomoć potrebna – zaključio je Senad Badnjević.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

misli na zdravlje

Ovo je povrće najstariji prirodni lijek na svijetu i sprječava pojavu raka

POSAO U PODRAVINI I PRIGORJU

Rastući trgovački lanac traži mesare, prodavače i voditelje

POSAO U DRŽAVNOJ TVRTKI

HŽ Infrastruktura traži 16 radnika i 33 pripravnika!

RADOVI U LISTOPADU

HŽ ima važnu obavijest za sve putnike

ZDRAVLJE U VAŠEM VRTU

Sadi se u rujnu i bere sve do proljeća: Ovo je najzdravija salata na svijetu

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Trgovački lanac iz prodaje povukao popularan proizvod zbog opasnosti za zdravlje djece

Upišite pojam koji želite pretraživati