Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, pokraj nas

FOTO/VIDEO Slavica (83): Imam malu penziciju pa mi nema druge nego skupljati boce

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Za Slavicu Grandić (83) iz Đelekovca umirovljenička svakodnevica i dalje je radna. Iako već dvije godine muku muči s raznim bolestima, neumorna baka Slavica se ne predaje, a Đelekovčanima je prepoznatljiva i po sakupljanju povratne ambalaže. Skoro svaki dan obilazi zelene otoke i područja uz trgovine te prikupljenom povratnom ambalažom popunjava kućni proračun.

– Imam malu penzijicu pa mi nema druge nego i skupljati povratnu ambalažu. Svaka kuna, odnosno sad euro dobro dođe, a još uvijek ima onih koji bacaju povratnu ambalažu pa se može malo zaraditi i od skupljanja boca i limenki – priča nam Slavica Grandić.

Slavica Grandić trudi se stalno biti u pokretu i raditi nešto

Najteže baki Slavici pada činjenica da se već dvije godine nije pošteno najela. Naime, zbog rana koje joj stalno izbijaju na jeziku ne može jesti ništa kiselo ni slano, nego isključivo sve mora biti slatko. Tako i na sir i na salamu mora stavljati šećer, a variva i meso odavno su postali prošlost na njenom jelovniku.

– U dvije godine zbog toga sam izgubila čak 12 kilograma. Sad imam samo 42 kilograma i zapravo sam „kost i koža“. Koristim kreme koje mi ublažavaju probleme s jezikom, ali prehrana svejedno mora biti na bazi šećera – priča nam Slavica Grandić.

Bez obzira na te probleme Slavica se trudi stalno biti u pokretu i raditi nešto jer je svjesna da je to najbolji lijek za njenu vitalnost. – Znam da, ako zalegnem, da bih začas „spropala“. Nemam peneze za dom pa mi nema druge nego radom održavati vitalnost. Živim s kćeri koja je također bolesna i ne mogu njoj biti na teret. Sve dok me noge i pamet služe, dok mogu voziti bicikl i ići sakupljati povratnu ambalažu, mogu reći da sam dobro, iako je pitanje dokad ću moći tako „durati“ – zaključila je Slavica Grandić.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati