Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, među nama

FOTO/VIDEO Spomenica, orden JNA ili uvezeni primjerak “Borbe” može biti vaš za 25 eura!

Svi oni koji traže potrepštine koje inače ne mogu pronaći u trgovačkim centrima, znaju gdje bi ih mogli pronaći. Naravno, riječ je o đurđevačkom sajmu koji se četvrtkom odvija pored tržnice, a uz klasičnu opremu za poljoprivredu, odjeću, obuću i svakakve drangulije, ovaj su se put ondje našli neki pravi rariteti.

Jedan od prodavača tako je u ponudu uvrstio i uvezane primjerke danas zaboravljenih novina Borba. Riječ je o časopisu koji je bio službeni glasnik Socijalističkog saveza radnog naroda Jugoslavije (SSRNJ), a u ponudi su bili uvezeni primjerci s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. Cijena? Prava sitnica, tek 25 eura, a osim Borbe svi oni koji se s nostalgijom sjećaju nekih davnih vremena kod istog su prodavača mogli, recimo, pronaći i primjerak Nedjeljnog vjesnika iz 1967. godine s Milenom Dravić na naslovnici ili Sportski nedjeljnik s početka osamdesetih.

Osim magazina kojih se danas vjerojatno sjećaju još samo oni najstariji, na đurđevačkom vašaru mogu se pronaći i neke druge memorabilije. Franjo iz Pitomače specijalizirao se za prodaju vojne maskirne opreme, a osim u Đurđevcu, redovit je on i na sajmu u Koprivnici.

– Kupim, prodam, snalazim se. Ova vojna odjeća idealna je za lov ili ribolov, a roba je kvalitetna. Osim u Đurđevcu, prodajem i u Koprivnici, gdje je promet nešto bolji, što je i logično jer ima i više ljudi – otkrio je Franjo u čijoj se ponudi našla Spomenica Domovinskog rata, ali i orden Jugoslavenske narodne armije.

– I spomenica i orden su po 25 eura! Dakako, to je početna cijena, a ako primijetim da je kupac ozbiljan, tada se može pregovarati. Nije ovo supermarket, već tržnica i sve se može dogovoriti – iskren je Franjo koji ističe da je bio u dvije vojske i da u njegovom poslu nema neke sentimentalnosti i vezanosti uz određene predmete, već je sve na prodaju. Orden i spomenica nalaze se tako jedna pored druge i čekaju kolekcionare da ih pronađu.

Ono što je tražio već je pronašao Zlatko Vrabec iz Sirove Katalene. Nakon što je dovezao ženu u šoping na tržnicu, odlučio je malo proći sajmom i vrlo brzo pronašao je nešto zanimljivo i nešto što mu je trebalo. Kvalitetan i praktičan prijenosni roštilj kupio je po nevjerojatno povoljnoj cijeni. – Nije poslovna tajna, platio sam ga deset eura. Bilo je to potpuno neplanirano i slučajno sam pronašao roštilj koji će mi savršeno doći za klijet. Navratim povremeno na sajam pa tako na nešto naletim, može se tu naći zbilja svega i svačega – kazao je Vrabec, koji se kući vratio i s ribičkim stolcima.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VOZIO BEZ VOZAČKE

Mladić (24) Audijem umalo pregazio policajku. Spasila se u posljednji čas…

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA, 7. DIO

Osmislio je HDZ-ovo ime i u maniri pravog trilera organizirao osnivanje stranke na “nejavnom mjestu”

Četvero ozlijeđenih nakon prometne nesreće

FOTO Izgubila kontrolu nad BMW-om i udarila u kombi pun djece, bilo i ozlijeđenih

Razvalio vrata sobe u kojoj se sklonila

Užas u Podravini: Divljački nasrnuo na trudnu partnericu pred susjedima, izudarao ju šakama

Važna obavijest

KTC moli sve kupce ovog proizvoda da se jave na prodajno mjesto

Mještani Ulice Pušća pitaju se kada će biti gotovi radovi

Rekonstrukcija traje do kraja mjeseca, nakon toga slijedi asfaltiranje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati