Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
svakakva čudesa na gradskom vašaru

FOTO/VIDEO Spomenica, orden JNA ili uvezeni primjerak “Borbe” može biti vaš za 25 eura!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Svi oni koji traže potrepštine koje inače ne mogu pronaći u trgovačkim centrima, znaju gdje bi ih mogli pronaći. Naravno, riječ je o đurđevačkom sajmu koji se četvrtkom odvija pored tržnice, a uz klasičnu opremu za poljoprivredu, odjeću, obuću i svakakve drangulije, ovaj su se put ondje našli neki pravi rariteti.

Jedan od prodavača tako je u ponudu uvrstio i uvezane primjerke danas zaboravljenih novina Borba. Riječ je o časopisu koji je bio službeni glasnik Socijalističkog saveza radnog naroda Jugoslavije (SSRNJ), a u ponudi su bili uvezeni primjerci s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. Cijena? Prava sitnica, tek 25 eura, a osim Borbe svi oni koji se s nostalgijom sjećaju nekih davnih vremena kod istog su prodavača mogli, recimo, pronaći i primjerak Nedjeljnog vjesnika iz 1967. godine s Milenom Dravić na naslovnici ili Sportski nedjeljnik s početka osamdesetih.

Osim magazina kojih se danas vjerojatno sjećaju još samo oni najstariji, na đurđevačkom vašaru mogu se pronaći i neke druge memorabilije. Franjo iz Pitomače specijalizirao se za prodaju vojne maskirne opreme, a osim u Đurđevcu, redovit je on i na sajmu u Koprivnici.

– Kupim, prodam, snalazim se. Ova vojna odjeća idealna je za lov ili ribolov, a roba je kvalitetna. Osim u Đurđevcu, prodajem i u Koprivnici, gdje je promet nešto bolji, što je i logično jer ima i više ljudi – otkrio je Franjo u čijoj se ponudi našla Spomenica Domovinskog rata, ali i orden Jugoslavenske narodne armije.

– I spomenica i orden su po 25 eura! Dakako, to je početna cijena, a ako primijetim da je kupac ozbiljan, tada se može pregovarati. Nije ovo supermarket, već tržnica i sve se može dogovoriti – iskren je Franjo koji ističe da je bio u dvije vojske i da u njegovom poslu nema neke sentimentalnosti i vezanosti uz određene predmete, već je sve na prodaju. Orden i spomenica nalaze se tako jedna pored druge i čekaju kolekcionare da ih pronađu.

Ono što je tražio već je pronašao Zlatko Vrabec iz Sirove Katalene. Nakon što je dovezao ženu u šoping na tržnicu, odlučio je malo proći sajmom i vrlo brzo pronašao je nešto zanimljivo i nešto što mu je trebalo. Kvalitetan i praktičan prijenosni roštilj kupio je po nevjerojatno povoljnoj cijeni. – Nije poslovna tajna, platio sam ga deset eura. Bilo je to potpuno neplanirano i slučajno sam pronašao roštilj koji će mi savršeno doći za klijet. Navratim povremeno na sajam pa tako na nešto naletim, može se tu naći zbilja svega i svačega – kazao je Vrabec, koji se kući vratio i s ribičkim stolcima.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Vesela petorka večeri provodi na klupici, televizija ih ne zanima

Upišite pojam koji želite pretraživati