Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
visoka cijena

FOTO/VIDEO Stanovnici centra nastradali zbog načina naplate parkiranja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Uvođenjem naplate parkiranja u Križevcima postignut je željeni efekt. Tijekom dana u centru grada zaista se prorijedila brojnost parkiranih vozila. Razlog leži u visokoj cijeni parkiranja po satu, koja iznosi jedan euro, a njome su i željeli obeshrabriti vozače da parkiraju u centru. No, u isto se vrijeme pojavio problem za stanovnike u centru koji godinama koriste upravo ta parkirališta za svoje aute. Naime, iako su iz Razvojnog centra i tehnološkog parka, tvrtke kojoj je dodijeljena koncesija upravljanja gradskim parkiralištima, građanima ponudili povlaštene cijene za parkiranje, one su ograničene do jedne karte po stambenoj jedinici. To predstavlja problem za obitelji čiji članovi voze više od jednog automobila.

– Naša zgrada nema kolni ulaz zbog čega smo primorani koristiti javno gradsko parkiralište koje je pod naplatom. I u redu, ponudili su nam kupovinu povlaštene karte, ali su nam i onemogućili kupovanje više od jedne. I sad si zamislite da vam kćer ili supruga vozi svoj auto, a ne može ga parkirati – rekao nam je Željko Vlašić, inače predstavnik stanara jedne od zgrada na Strossmayerovu trgu, zbog čega mu, primjerice kćer, mora parkirati u drugoj zoni, koja je od njihove zgrade udaljena 50-ak metara.

Željko Vlašić: Moja kći sada parkira u drugoj zoni, 50 metara od stana

– Za to se više ne možeš nikome ni žaliti kad je Pravilnik usvojen. Nitko nije vodio računa o tome. Sada si zamislite da nekamo hitno trebate, a auto vam je toliko udaljen od mjesta stanovanja – napominje Vlašić.

Poslali smo upit u Razvojni centar i tehnološki park, iz kojeg su nam odgovorili kako su samu naplatu uveli kako bi demotivirali građane da manje koriste, ali i posjeduju vozila.

– No, znajući da dobar dio građana ima po nekoliko vozila i da se ta promjena neće dogoditi u kratkom razdoblju, uveli smo povlaštene karte za građane. One se dobivaju po stambenoj jedinici, i to jedna po stambenoj jedinici – poručili su nam iz Razvojnog centra, napomenuvši kako su one prvenstveno zamišljene za građane u višestambenim zgradama, iako je mogu kupiti i građani koji imaju svoje ulaze, ako se nalaze u zoni naplate.

– Mogu se kupiti mjesečne ili godišnje karte po komercijalnoj cijeni bez ograničenja broja – zaključuju iz tvrtke. Godišnja povlaštena karta u prvoj zoni iznosi 150 eura, dok se ona po komercijalnoj cijeni, kako piše na cjeniku na stranicama KPC-a, ne može kupiti. Ona je dostupna tek u drugoj zoni te iznosi 80 eura godišnje, dok je cijena povlaštene 30 eura.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

pored svega još su mu i ustrijelili psa svena

Valenta je nešto zapeklo prilikom košnje: Skočio je do doktora i iz bolnice se nije vratio sedam godina!

DOZNAJEMO

Tri škole s područja naše županije od jeseni u eksperimentalnoj nastavi!

ĐURĐEVAC

Poduzetnička zona dobiva nove investitore! Dolaze dvije nove tvrtke…

bliže se upisi

FOTO Osnovnoškolcima se predstavljaju sve koprivničke srednje škole

među njima koprivničanka aleksandra

UPRAVO Hrvati u Zambiji oslobođeni su svih optužbi!

OBILJEŽEN PRVI NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Koprivničancu Mariu Prki uručena godišnja udomiteljska nagrada!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI