Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
visoka cijena

FOTO/VIDEO Stanovnici centra nastradali zbog načina naplate parkiranja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Uvođenjem naplate parkiranja u Križevcima postignut je željeni efekt. Tijekom dana u centru grada zaista se prorijedila brojnost parkiranih vozila. Razlog leži u visokoj cijeni parkiranja po satu, koja iznosi jedan euro, a njome su i željeli obeshrabriti vozače da parkiraju u centru. No, u isto se vrijeme pojavio problem za stanovnike u centru koji godinama koriste upravo ta parkirališta za svoje aute. Naime, iako su iz Razvojnog centra i tehnološkog parka, tvrtke kojoj je dodijeljena koncesija upravljanja gradskim parkiralištima, građanima ponudili povlaštene cijene za parkiranje, one su ograničene do jedne karte po stambenoj jedinici. To predstavlja problem za obitelji čiji članovi voze više od jednog automobila.

– Naša zgrada nema kolni ulaz zbog čega smo primorani koristiti javno gradsko parkiralište koje je pod naplatom. I u redu, ponudili su nam kupovinu povlaštene karte, ali su nam i onemogućili kupovanje više od jedne. I sad si zamislite da vam kćer ili supruga vozi svoj auto, a ne može ga parkirati – rekao nam je Željko Vlašić, inače predstavnik stanara jedne od zgrada na Strossmayerovu trgu, zbog čega mu, primjerice kćer, mora parkirati u drugoj zoni, koja je od njihove zgrade udaljena 50-ak metara.

Željko Vlašić: Moja kći sada parkira u drugoj zoni, 50 metara od stana

– Za to se više ne možeš nikome ni žaliti kad je Pravilnik usvojen. Nitko nije vodio računa o tome. Sada si zamislite da nekamo hitno trebate, a auto vam je toliko udaljen od mjesta stanovanja – napominje Vlašić.

Poslali smo upit u Razvojni centar i tehnološki park, iz kojeg su nam odgovorili kako su samu naplatu uveli kako bi demotivirali građane da manje koriste, ali i posjeduju vozila.

– No, znajući da dobar dio građana ima po nekoliko vozila i da se ta promjena neće dogoditi u kratkom razdoblju, uveli smo povlaštene karte za građane. One se dobivaju po stambenoj jedinici, i to jedna po stambenoj jedinici – poručili su nam iz Razvojnog centra, napomenuvši kako su one prvenstveno zamišljene za građane u višestambenim zgradama, iako je mogu kupiti i građani koji imaju svoje ulaze, ako se nalaze u zoni naplate.

– Mogu se kupiti mjesečne ili godišnje karte po komercijalnoj cijeni bez ograničenja broja – zaključuju iz tvrtke. Godišnja povlaštena karta u prvoj zoni iznosi 150 eura, dok se ona po komercijalnoj cijeni, kako piše na cjeniku na stranicama KPC-a, ne može kupiti. Ona je dostupna tek u drugoj zoni te iznosi 80 eura godišnje, dok je cijena povlaštene 30 eura.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”

PANONSKA AVANTURA

FOTO/VIDEO Vožnjom kanuom i lađom po Dravi pomogli Udruzi Plava krila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati