Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Novi početak za koprivnički Crveni križ

FOTO/VIDEO Svečano otvorena nova zgrada Centra za pomoć u kući

Nova zgrada Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica svečano je otvorena. Buduće zdanje ove humanitarne udruge nalazi se u Herešinskoj ulici te se prostire na 1200 metara kvadratnih.

Izgradnja nove zgrade Centra za pomoć u kući Koprivnica završena je prošli mjesec, a nedavno je i službeno dobivena uporabna dozvola.

U prizemlju Centra nalaze se pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i dnevni boravak za umirovljenike. Na katu je opremljeno prihvatilište za beskućnike i uredski prostori, a u nastavku skladišni prostor za hranu s hladnom komorom. Pučka kuhinja je opremljena profesionalnim uređajima i spremna za pripremu do 300 obroka dnevno, a uz nju će biti smještena blagovaonica za korisnike.

Kraj radova i skorašnji kraj projekta koji je trajao tri godine, ujedno znači i jedan novi početak za koprivnički Crveni križ u njegovoj 143. godine dugoj povijesti. Projekt je vrijedan više od dva milijuna eura.

Na svečanom otvorenju prisutni su brojni uzvanici i gosti. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev svečano su prerezali vrpcu. Prije otvorenja održan je i svećenički blagoslov.

Njezina izgradnja financirana je u sklopu istoimenog projekta koji je odobren u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI