Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Novi početak za koprivnički Crveni križ

FOTO/VIDEO Svečano otvorena nova zgrada Centra za pomoć u kući

Nova zgrada Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica svečano je otvorena. Buduće zdanje ove humanitarne udruge nalazi se u Herešinskoj ulici te se prostire na 1200 metara kvadratnih.

Izgradnja nove zgrade Centra za pomoć u kući Koprivnica završena je prošli mjesec, a nedavno je i službeno dobivena uporabna dozvola.

U prizemlju Centra nalaze se pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i dnevni boravak za umirovljenike. Na katu je opremljeno prihvatilište za beskućnike i uredski prostori, a u nastavku skladišni prostor za hranu s hladnom komorom. Pučka kuhinja je opremljena profesionalnim uređajima i spremna za pripremu do 300 obroka dnevno, a uz nju će biti smještena blagovaonica za korisnike.

Kraj radova i skorašnji kraj projekta koji je trajao tri godine, ujedno znači i jedan novi početak za koprivnički Crveni križ u njegovoj 143. godine dugoj povijesti. Projekt je vrijedan više od dva milijuna eura.

Na svečanom otvorenju prisutni su brojni uzvanici i gosti. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev svečano su prerezali vrpcu. Prije otvorenja održan je i svećenički blagoslov.

Njezina izgradnja financirana je u sklopu istoimenog projekta koji je odobren u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati