Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
izbor najboljih

FOTO/VIDEO Tina Barišić i Marko Jurakić rukometni laureati, Pranjić najbolji trener

Za Koprivnicu se često može čuti kako je rukometna metropola, što nas ne čudi s obzirom na renome RK Podravke. Međutim, naša županija obiluje brojnim rukometnim klubovima i sjajnim rukometašicama, odnosno rukometašima, koji uspješno igraju u sva tri grada. U Koprivnici je to, osim Podravke, RK Koprivnica, čiji puleni igraju u 2. HRL Sjever, a oba kluba imaju bogatu školu rukometa.

Križevački KTC predstavnik je najjačeg ranga hrvatskog muškog rukometa, odnosno među 10 je najboljih muških klubova u državi, a cure koje brane boje Radnika igraju u nižim rangovima. Rukometašice Đurđevca igraju u 2. HRL Sjever, gdje su i Podravkine Linice, a na brojne uspješne trenere koji rade sa svim tim uzastima ne treba trošiti ni riječi.

Svi oni okupili su se danas u Domu mladih, gdje su se birali najbolji županijski predstavnici u tom sportu. Predsjednica županijskog saveza, Nataša Tetec, upoznala nas je s podatkom da u županiji igra više od 400 registriranih rukometašica i rukometaša, koji su raspoređeni kroz tri ženska (Podravka, Đurđevac i Radnik) i dva muška (KTC i Koprivnica) kluba.

– Osam uzrasta iz raznih klubova igralo je na državnim završnicama i to je potvrda da će rukomet u našoj županiji i dalje napredovati – istaknula je i naglasila da žele popularizirati rukomet u ruralnim sredinama, prije svega kroz mlađe kategorije.

Najuspješnija rukometašica je podravkašica i hrvatska reprezentativka Tina Barišić, dok je Marko Jurakić iz KTC-a najbolji rukometaš. Jasno, RK Podravka i križevački KTC najuspješniji su kolektivi.

Najveća rukometna nada je Tara Đelekovčan, koja već igra i za prvu ekipu Podravke, dok je u muškoj konkurenciji tu nagradu odnio Marin Milošević iz RK Koprivnice, koji je, ujedno, i kadetski reprezentativac. Podravkašice do 16 godina najperspektivnija su ekipa, a rukometaši Koprivnice do 15 godina najperspektivnija momčad.

Što se tiče pojedinačnih priznanja, najboljim trenerom u županiji proglašen je Antonio Pranjić, dok su Klara Petričević i Ana Sikavica najbolji sudački par. Cure su već na perspektivnoj listi EHF-a. Đurđica Zečević, dugogodišnja trenerica u mlađim Podravkinim kategorijama primila je nagradu za zaslužnu sportsku djelatnicu, a posebne zahvale uručene su Zlatku Blažekoviću i Diteru Benotiću, koji su kroz desetljeća napravili puno toga dobroga za rukomet u Koprivnici, ali i županiji.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

preporodio ih mario gregurina

FOTO Sjajna predstava i velika tri boda ‘malih’ slavenaša, s tri komada isprašili Osijek

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati