Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
umirovljeni grobar ukrao auto

FOTO/VIDEO “Tomo-posljednja lopata”: Nisam vozil 30 let, ponesla me želja da se malo provozam

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tomislav Železić (60), umirovljeni grobar iz Hlebina, koji ima nadimak Posljednja lopata, ne skriva da je on pretprošlog četvrtka ukrao auto parkiran ispred njegove kuće i samo 1,5 kilometara dalje na cesti između Hlebina i Delova opel vectrom izletio u šikaru. Nakon neslavnog „pothvata“ Tomislav je otišao doma i pravio se kao da se ništa nije dogodilo, no drugi dan policija je otkrila sve detalje, a on je priznao što je učinio. Tomislav nema položen vozački ispit pa bi ga zajedno s krađom auta i bijegom s mjesta prometne nesreće te činjenicom da će vlasniku opel vectre, Radovanu Balogu morati podmiriti nastalu štetu, neslavni „pothvat“ mogao skupo koštati.

I nama je Tomislav ispričao što se zapravo dogodilo pretprošlog četvrtka. Kad je došao doma, priča nam on, ispred svoje kuće ugledao je parkirani auto s ključevima u bravi.

– Kaj da vam velim? Bil sam malo „munjen“ i spazil sem pred svojom hižom auta. Kak’ nisam auto vozil više od 30 let, a ključ je bil v bravi, ponesla me je želja da se malo provozam. Lepo sem sel v auto, vužgal ga i krenul. No, začas sem v zavoju vlovil bankinu i zletel. Videl sem da auto više nikam nemre pa sem lepo zišel vun i otišel doma. Drugi den su po mene došli policajci i rekel sem na sudu sve kaj sam napravil – iskreno nam priča Tomislav Železić.

Umirovljeni grobar Tomislav Železić zvan “Tomo – posljednja lopata”

Sve je to, kaže on, očito bio prst sudbine, a nevolje se jednostavno stalno „lijepe“ za njega.

– Da bar nije bilo ključa v autu. Onda mi ni ne bi došla želja da se provozam. Jedino kaj morem reći je da sam imal sreću kaj se nisam vmoril dok sem zletel. Imam velikoga nosa pa se čudim kak’ njega nisem spotrl dok sem zletel s ceste. Ispričal sem se čoveku kojemu sem vkral auta, a bum mu probal nekak’ namiriti štetu. Imam malu penzijicu, al’ bum probal svaki mesec dati mu nekaj malo penezov. Samo se bojim da mi sud „ne odere kožu“ z kaznom – kaže Tomislav Železić.

Smiljanka Bogdan, supruga vlasnika ukradene i slupane opel vectre, ističe kako je i njih iznenadila činjenica da je Tomislav Železić ukrao auto, pogotovo jer su ga vidjeli kad su krenuli u potragu za nestalim autom i on im je tvrdio da ništa nije vidio ni čuo. – Nikad ni s kim nismo imali problema u Hlebinama, a pogotovo ne s Tomom kojeg moj suprug dobro zna. Nama je auto od životne važnosti, a i mi preživljavamo od jedne, suprugove plaće, pa je za nas šteta od 2000 eura itekako velika. Tomo se zasad samo ispričao, a suprug će pokušati s njim dogovoriti da nam nadoknadi štetu. Bez obzira na to što smo Romi, trudimo se uklopiti u sredinu u kojoj živimo. Da je netko od naše „populacije“ domicilnom mještaninu tako ukrao i slupao auto, odmah bi krenulo osuđivanje po nacionalnosti – kaže Smiljanka Bogdan.

Opel vectra koju je “slupao” Tomislav Železić

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati