Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DIO SELA OSTAO BEZ TELEFONA I INTERNETA

FOTO/VIDEO “Već dva tjedna Hrvatski telekom ne popravlja kvar u našem selu”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kućanstva u ulicama Bana Jelačića i Matije Gupca u Hlebinama ostala su bez fiksnog telefona i interneta. Već dva tjedna fiksna telefonska mreža u njihovim ulicama nije u funkciji, a unatoč pozivima i dopisima Hrvatskom telekomu, kvar nije otklonjen. Kvar su uzrokovali radovi na aglomeraciji jer je prilikom iskopa za postavljanje kanalizacijskih i vodovodnih cijevi oštećena telekomunikacijska infrastruktura.

– Nama koji nemamo drugu mogućnost korištenja interneta ovakva je situacija postala neizdrživa. Danas je internet nužan u obavljanju svakodnevnih poslova, a i školarcima za rješavanje raznoraznih zadataka pa je nedopustivo da deset dana nije ništa učinjeno kako bi se kvar otklonio. Baš me zanima kakvi će nam računi doći za ovo razdoblje i hoće li nam obračunati usluge koje ne možemo koristiti već deset dana – žali se Nataša Poljak.

Željko Matina, pak, za pristup internetu koristi mobitel, ali ni njemu nije svejedno što već dva tjedna nitko u ulici nema fiksni dio usluga.

– Starijim je ljudima fiksni telefon nužan i zbog njih bi trebalo što prije riješiti kvar. Moja je susjeda „izvan sebe“ zbog ove situacije, ali ni pritužbe Hrvatskom telekomu nisu nam pomogle. Da kojim slučajem kasnimo s plaćanjem računa, odmah bi nam poslali ovrhe – kaže Željko Matina.

U Hrvatskom telekom ističu kako je prilikom izvođenja građevinskih radova od treće strane došlo do oštećenja podzemne telekomunikacijske infrastrukture, što je prouzročilo poteškoće u korištenju usluga za dio korisnika u Hlebinama.

– Naši su tehničari odmah izašli na teren, no za sanaciju je potrebno obaviti dodatne iskope, za što je nužno prethodno ishoditi suglasnost nadležnih tijela. Poduzet ćemo sve što možemo kako bismo sanaciju obavili što je moguće ranije. Ispričavamo se svim korisnicima koji trenutno imaju poteškoće u korištenju usluga. Također, korisnicima koji su prijavili poteškoće ponuđene su zamjenske usluge dok se ne otkloni kvar te će im mjesečna naknada biti umanjena sukladno trajanju smetnje – dodaju u odjelu za korporativne komunikacije Hrvatskog telekoma.

U Hrvatskom telekomu su se, pak, u međuvremenu počeli mještanima pravdati tvrdnjama da im Općina Hlebine ne daje suglasnost za prekopavanje pješačke staze, što je nužno za otklanjanje kvara. To je, pak, izazvalo i oštru reakciju Božice Trnski, načelnice Općine Hlebine, koja tvrdi da ih nitko po tom pitanju nije kontaktirao.

-Niti smo bilo s kime porazgovarali, niti smo dobili bilo kakav e-mail, niti smo dobili bilo kakav upit od strane T-COMa za izdavanje suglasnosti, tako da ovom prilikom demantiramo sve netočne izjava od strane operatera T-COMa i odgovore koje daju mještanima tvrdeći da Općina ne da suglasnost, stoga ćemo se nažalost morati obratiti nadležnim inspekcijskim službama kako bismo razriješili ovaj problem i davanje netočnih/lažnih informacija mještanima – ističe Božica Trnski.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati