Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POČELA NAJSLAĐA MANIFESTACIJA U EUROPI

FOTO/VIDEO Vrtićarci i školarci natjecali se u pripravljanju prkača

Počela je najslađa manifestacija u Europi, Virovska prkačijada. To je već deveto izdanje prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača, a kao i uvijek, program je započeo Vrtićkom virovskom prkačijadom i Malom virovskom prkačijadom, natjecanjem učenika vrtića i osnovnih škola središnje Podravine. Vrtićku i Malu prkačijadu otvorio je načelnik Općine Virje Mirko Perok i zahvalio svima koji od početka podržavaju i posjećuju najpoznatiju virovsku manifestaciju.

U sklopu Vrtićke prkačijade svi su imali najfinije kolače. Nagrada za najoriginalniji pripala je Bubamari iz Kalinovca, za najčokoladniji Maslačku iz Đurđevca, za najprhkiji Košutici iz Ferdinandovca, za najslađi Fijolici iz Novigrada Podravskog, za najsočniji Pčelici iz Molva, za najkreativniji Bregunici iz Novog Virja, za najšareniji Cicibanu iz Bjelovara, za najkompliciraniji Bambiju iz Ždale te za najsamostalniji Zrnu iz Virja.

U Maloj virovskoj prkačijadi natjecali su se učenici devet osnovnih škola. U kategoriji naj prezentacija prvo mjesto osvojila je škola iz Rasinje, drugo Virje te treće Novigrad Podravski. U kategoriji naj kruškica prvo mjesto pripalo je Podravskom suncu iz Koprivnice, drugo Legradu te treće Đelekovcu, dok je u kategoriji naj breskvica prvo mjesto osvojio Kalinovac, drugo Koprivnički Bregi te treće Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice.

FOTO/VIDEO Đuro Grčić i Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

MISLI NA ZDRAVLJE

Najmoćniji prirodni antibiotik koji možete kupiti: Djeluje protuupalno, antibakterijski i potiče cirkulaciju krvi

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu

NASILJE U OBITELJI

Ujak nećaka opalio kolcem po glavi, ovaj uzvratio krošeom…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati