Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Zdenko: “Ne mogu do svoje zemlje, a načelnik me istjerao iz svog ureda”

Dok druge ratare muči otkupna cijena kukuruza, Zdenka Nemeta, poljoprivrednika iz mjesta Gornje selo-Trema nedaleko Križevca, muči kako uopće doći do svoje zemlje. Kako nas je upozorio, pristupni put do njegove njive, ali i do poljoprivrednih zemljišta njegovih sumještana u tako je lošem stanju da pristupiti njivama nije moguće. Zdenko kaže kako je u više navrata upozorio općinskog načelnika o lošem stanju puta.

Na teren je izašao i komunalni redar koji je utvrdio katastrofalno stanje puta, no od onda se ništa nije dogodilo. Zdenko kaže da navlačenje oko puta traje cijelo ljeto te da mu nije jasno zašto se ovi, po njemu, hitni radovi odgađaju.

– Prvo se govorilo da nema materijala pa da nema radnika. Sad koliko znam svega ima, a općina ima i vlastitu komunalnu tvrtku i stroj koji bi ove radove napravio u samo nekoliko sati – navodi Zdenko Nemet

On je, kako bi došao do objašnjenja zašto se put ne popravlja, i osobno otišao do načelnika, a tamo je, kako kaže, doživio neugodno iskustvo.

Zdenko Nemet zbog izrazito lošeg stanja puta ne može doći do svoje zemlje

– Načelnik je počeo dizati tenzije, kazao mi je da ne mašem rukama kad objašnjavam, i na kraju me istjerao iz ureda. Mišljenja sam da se dosta radi u općini, makar je veliki broj projekata koje je pripremio bivši načelnik. No u ovom slučaju gospodin Bošnjak je u potpunosti zakazao kao načelnik. Problem postoji i na još jednom putu, za dio radova sam ja platio čovjeka da popravi put, ali ne mogu financirati sanaciju cijelog puta, pa zašto plaćam komunalnu – zapitao se Zdenko Nemet.

U svojem odgovoru, na naša upit načelnik Bošnjak poriče ove navode.

– O navodnoj problematici gospodina Nemeta mogu vas izvijestiti kako su navodi o tome da mještani ne mogu do svojih parcela netočni, s obzirom na to da smo prije dva mjeseca počeli s navoženjem kamena na poljske putove i ove godine uložili smo više od 26 000 eura u sanaciju poljskih putova, što možemo i dokazati računima za kamen i ugradnju. Točno je da je jedan dio puta, koji se ne nasipava kamenom, bio u lošijem stanju zbog učestalih proljetnih kiša, ali ga nismo stigli odmah sanirati jer smo imali obavezu bagerom ravnati dovezeni kamen kako bi kamioni mogli prolaziti preko nasipanog djela te je komunalni redar rekao gospodinu Nemetu da će se predmetni put sanirati čim završimo s nasipavanjem – odgovorio je načelnik Bošnjak.

Osvrnuo se i na navodni incident u njegovom uredu, za koji je Zdenko Nemet naveo da je bio grubo istjeran iz ureda načelnika kada je upozorio na problem s putovima.

– Došao je u općinu vrlo uzrujan i ušao k meni u ured te mi počeo prijetiti i pokazivati prstom da ako to ne napravimo, ići će negdje u Koprivnicu, na što sam ga upozorio da ne viče i ne prijeti prstom te sam ga uputio da napusti ured jer ne želim s njim raspravljati na takav nekulturan način. Nakon toga sam zamolio jednog mještanina iz Gornjeg Sela da sanira put tanjuračama ako je potrebno, što je on i učinio te omogućio prilaz svim parcelama na tom djelu. Moram vas također izvijestiti da su svi pobrali i odvezli kukuruz, kao i gospodin Nemet. U subotu 14. listopada jedan drugi mještanin iz Gornjeg Sela posilirao je parcelu od 7 jutara i nesmetano odvozio prikolice pune silaže u silos. Stoga mi nije jasno otkud navodi da se ne može do parcela kad je i on sam pobrao svoj kukuruz, što se može vrlo lako i dokazati – istaknuo je Nenad Bošnjak.

Nenad Bošnjak

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

POSAO SE NUDI I U PODRAVINI

Poznati trgovački lanac traži preko 200 novih radnika

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati