FOTO Vrtićarci i školarci se natjecali u pripravljanju prkača

Natjecanjem dječjih vrtića i osnovnih škola u pripravljanju prkača i službeno je počela ovogodišnja Virovska Prkačijada, prvi europski festival tradicijskih kolača u organizaciji Općine Virje. U natjecanju vrtićaraca sudjelovali su mališani iz Virja, Đurđevca, Kalinovca, Ferdinandovca, Novog Virja, Molva, Novigrada Podravskog i Podravskih Sesveta, a svi su dobili nagrade za najfinije kolače. Nagradu za najukrašeniji kolač dobila je Bubamara iz Kalinovca, za najoriginalniji Pčelica iz Molva, za najslađi Košutica iz Ferdinandovca, za najkompliciraniji Zrno iz Virja, za najuredniji Bregunica iz Novog Virja, za najčokoladniji Fijolica iz Novigrada Podravskog, za najsamostalniji Maslačak iz Đurđevca te za najljepši Leptirići iz Podravskih Sesveta.  

Natjecanje osnovnih škola okupilo je, pak, školarce iz Virja, Gole, Đelekovca, Drenovice – Novo Virje, Kalinovca, Novigrada Podravskog i Rasinje. Najkreativniji kolač imali su školarci iz Rasinje. U kategoriji prezentacije na kajkavštini i to kolača koji su pripravljani kod kuće prvo mjesto osvojili su školarci iz Virja, drugo iz Novigrada Podravskog te treće iz Gole. U kategoriji izrade kolača vrganja prvo mjesto mjesto osvojili su Kalinovčani, drugo Đelekovčani te treće Područna škola Drenovica.

Festivale su nastavlja sutra, u subotu od devet sati u šatoru na Trgu Stjepana Radića u Virju natjecanje udruga žena u pripravljanju prkača te brojnim radionicama majstora slastičarstva.     

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI