Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROSLAVA 67. ROĐENDANA KOPRIVNIČKE ŠKOLE

FOTO Za Nemčićima je važna godina, planova im ne manjka, opremaju učionicu budućnosti

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski slavi svoj 67. rođendan. Tim povodom, na svečanoj akademiji u koprivničkom Domoljubu okupili su se djelatnici i učenici škole, školsko vodstvo, predstavnici osnivača, županije i brojnih gradskih ustanova. Ravnatelj Darko Sočev istaknuo je neke od uspjeha u tekućoj školskoj godini, a jedan od njih je uvođenje dnevnog boravka za 60-ak učenika nižih razreda, ali i uređenje pet dodatnih učionica koje su omogućile da se nastava za sve polaznike viših razreda održava u jednoj, jutarnjoj smjeni.

– Siguran sam da su poboljšani uvjeta rada pomogli našim učenicima u postizanju doista fascinantnih rezultata kako na županijskoj, tako i državnoj i međunarodnoj razini. Neprikosnoveni smo lider županije u STEM području, naši učenici najbolji su matematičari od petog do osmog razreda, najbolji smo kemičari, fizičari, biolozi, informatičari i robotičari, a rezultati nacionalnih ispita za osme razrede to i potvrđuju. Iz svih ispitnih predmeta ANG-ovci su znali više od državnog prosjeka, a iz pet od osam predmeta daleko smo bolji od ostalih škola, time smo opravdali naziv prve osnovne škole – kazao je ravnatelj Sočev te najavio da u suradnji s Gradom, osnivačem škole, planiraju opremiti učionicu budućnosti, pojačati izvan nastavne aktivnosti te umnožiti Erasmus aktivnosti učenika.

Okupljenima u dvorani Domoljuba s čestitkama se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je polaznicima i zaposlenicima škole poželio što manje stresa do kraja godine te ugodne praznike.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako oni s punim pravom mogu braniti slogan koji su si dali Škola koju volim.

– Da nema vas i ove emocije, taj slogan ne bi vrijedio, a sve to najbolje govori koliki je značaj vaše škole i koliko doprinosite ne samo obrazovnom sustavu Grada nego i razvoju budućnosti, napretku grada kao jedne šire puno veće, puno važnije društvene zajednice – kazao je Jakšić te spomenuo velika ulaganja u obrazovni sustav koji će doprinijeti da kroz godinu, dvije imamo jednosmjensku nastavu na području cijelog grada.

Današnji je dan rezerviran za svečanu akademiju i program koji su obogatili učenici svojim izvedbama dok će se tradicionalni sportski dan održati idućeg petka, posljednjeg dana ove nastavne godine.

FOTO Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever

mažuranićeva i trg mladosti

Dvije staze koje dvije godinu zadaju muke pješacima i biciklistima napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati