Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Zavod za hitnu medicinu bogatiji za još jedno vozilo

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije bogatiji je za još jedno vozilo hitne pomoći, a ovom je prigodom službeno predstavljena i nova ravnateljica, Zlatica Kučko-Gudelj.

– Prije želim zahvaliti svima na povjerenju, na odabiru za ovako odgovornu funkciju. Inače dolazim iz administrativnog dijela zdravstvenog sustava, gdje sam se imala priliku upoznati s načinom rada svih zdravstvenih ustanova, između ostaloga, i zavoda za hitnu medicinu – rekla je ovom prigodom nova ravnateljica.

Dosadašnja v.d. ravnateljice Valerija Bartolić više je rekla o nabavci novog vozila.

– Nabava je počela u studenom prošle godine, njegova cijena je milijun i 150 tisuća kuna. Ovo je prvo ovakvo vozilo u Hrvatskoj, zato što ima automatski mjenjač, a i ono što je novije su “powerload nosila”, koja su na automatski pogon – navela je Bartolić.

Kako samo nosilo funkcionira, pokazao je Vladimir Grubišić, predstavnik tvrtke proizvođača.

– Radi se o najnovijem “stretcheru” koji radi sve sam. Tehničari i vozači koji dižu pacijente više ga neće morati dizati, nego se nosilo diže i spušta samo – rekao je Grubišić, koji je na mjestu demonstrirao kako se navedeno nosilo koristi.

Iz Zavoda za hitnu medicinu tvrde kako sada raspolažu sa 28 vozila, a kojima će se koristiti ukupno šest timova hitne medicine.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI