Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODDRAVSKI

FOTO Zbog visoke živice, Ivan je Dragicu umalo trknuo autom: “Da nije skočila s bicikla, bilo bi svašta”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Da od malih stvari ponekad nastaju veliki problemi dokazuje nam priča iz Varaždinske ceste u Koprivnici. Naime, visoka živica na ulazu u dvorište jedne obiteljske kuće, koja se nalazi nedaleko tamošnje benzinske postaje, zadaje probleme prolaznicama, ali i prvom susjedu, koji od iste automobilom ne može sigurno izaći iz svojeg dvorišta. Sve to je prije nekoliko dana umalo urodilo tragedijom, čiji su protagonisti bili Dragica i Ivan. Dragica se vozila biciklom, kada je Ivan, izlazeći iz dvorišta, skoro naletio na nju. Tragedija je izbjegnuta u zadnji čas, ispričala je Dragica, koja nas je o svemu obavijestila.

– Skoro sam nastradala, a čovjek u automobilu uopće nije bio kriv, jer od živice jednostavno na vidi kada izlazi iz dvorišta. Bio je skroz izvan sebe, u zadnji čas reagirali smo i on i ja. Da me udario i strgao mi noge, onda bi valjda netko reagirao, jer ta je živa ograda dva metra visine i godinama mi stvara nelagodu. Smeta svima, a gazda ne želi reagirati. Znam da ga je prošle godine zvao i komunalni redar, nakon čega je nešto malo počistio, ali opet je sve zaraslo. To se mora izjednačiti s ogradom do njegove, u suprotnom će netko nastradati – požalila se Dragica, koja živi u Voćarskom putu i svakodnevno je na toj relaciji. Da se tragedija umalo dogodila, odnosno da mu živica smeta pri svakom izlasku iz dvorišta, potvrdio nam je i Ivan Vargović.

– Zamalo da je nisam zgazio. Da nije skočila dolje s bicikla, bilo bi svašta. Svaka joj čast, starija je gospođa, ali na vrijeme je reagirala, jer ja je uistinu nisam primijetio da dolazi, živica mi skriva pogled i srećom da još nikog nisam udario. A tu jako prometno. Jure romobili, bicikli, ima i pješaka. Svi su u opasnosti, a i ja sam. Što ako mi netko izleti, smota upravljač bicikla na cestu pa na njega naleti automobil, zamislite kaj bi to bilo. Može i žena s kolicima šetati, a ja ne vidim i eto ti vraga – žali se prvi susjed. Kaže da je gazda prije nekoliko dana uređivao živicu, ali ne onako kako bi svima odgovaralo.

– Čujte, on uredi širinu, ali problematična je visina. Ukazao sam mu na problem, rekao je da je to odavno posađeno i da sprečava buku i prašinu. Možda je to i istina, ali zato svi mi ostali imamo problem. Nakon što sam se požalio, uskoro je pokupio alat i otišao, a problem je ostao – kazao je Ivan. Prošle je godine zbog svega bio primoran kontaktirati komunalnog redara.

– Živica se bila raširila na dobar dio pješačke staze, bicikli su morali paziti i nakon toga je gazda uredio, pošišao, ali ponavljam, ne onako kako bi trebao. Jednostavno je previsoko i nadam se da će uskoro to skratiti kako bi nam svima bilo lakše – zaključio je Ivan.

VLASNICI KUĆE U NEVJERICI, KAŽU DA ŽIVICU UREĐUJU

Nesreća se sigurno neće dogoditi zbog živice, već nečije nepažnje

Vlasnik kuće sa „spornom“ živicom, inače, živi na drugoj adresi, no kako se nekretnina prodaje, na ogradi smo vidjeli broj i nazvali. Javio nam se Damir i predstavio kao otac vlasnika kuće. Kada smo mu ispričali o problemu začudio se, jer kaže da to dosad nikome nije smetalo. Također, demantirao je priče da se živica ne uređuje.

– Godinama štucamo živicu i pričamo sa susjedima. Uvijek smo za dogovor, ali što je previše, previše je. Nama je ta živica ujedno ograda, štiti od pogleda, buke, prašine, u toj kući živi moj rođak i on me zamolio da ne režemo skroz. Uredimo dok treba i tu nema nikakvih problema, tako je već valjda 15 godina i nikada se nitko nije žalio – poručio je i dodao da je prije nekoliko dana pričao sa susjedom.

– Bili smo sin i ja tamo, uređivali živicu, pa nam je Ivan rekao da bi je trebali skratiti kako bi mogao van iz dvorišta autom. Dvorište mu je malo uvučeno, ali ako ide oprezno, problema nema. Pa imamo i mi auto koji je veći od njegovog, pa nemamo problem – kazao je Damir te se osvrnuo na izbjegnuti sudar.

– Iskreno, za tu nesreću, za koju kažu da se umalo dogodila prije nekoliko dana, nisam čuo, ali ako je i bilo tako kako kažu, sumnjam da je to zbog živice. Netko od njih nije dovoljno pazio, jer ako susjed ide polako van, teško da ga netko ne primijeti – zaključio je Damir, uz dodatak da će živicu i dalje uređivati.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati