Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

KRIŽEVCI – Novo prometno rješenje na križanju Koprivničke i Ulice Ljudevita Modeca za sedam obitelji koje kuće imaju u neposrednoj blizini križanja čine svakodnevicu noćnom morom, često se nalaze u izrazito opasnim situacijama u prometu. Križanje je rekonstruirano u sklopu izgradnje drugog kolosijeka pruge na relaciji Botovo – Križevci. Ponovo je izgrađeno s namjerom da bude bolje propusno jer vodi do novog nadvožnjaka Križevci. Nekoliko je kardinalnih problema na tom raskrižju. Prvo je to što oni koji dolaze iz smjera Križevaca i imaju kuću na samom raskrižju, na Koprivničkoj ulici ne mogu skrenuti u svoje dvorište. Točnije, fizički mogu, ali im prijeti velika novčana kazna jer bi da to učine morali prijeći preko dvostruke pune crte.

– Naši susjedi moraju ići nekoliko stotina metara dalje da bi se okrenuli i onda se vratiti natrag kako bi mogli skrenuti u dvorište – rekla je Tea Forjan, koja je govorila u ime svih sedam obitelj zahvaćenih rekonstrukcijom ovog raskrižja.

Problemi ovdje ne staju jer i stanovnici Ulice Ljudevita Modeca imaju velikih problema. Oni također ne mogu, točnije ne smiju skrenuti ulijevo u smjeru Koprivničke kada izlaze iz svojih dvorište jer je kolnik ispred njihovih dvorišta jednosmjeran.

– Kada bi radili po propisima, morali bi ići zaobilaznim putem kroz makadamsku cestu dugu nekoliko kilometara, koja nije dovoljno široka da se mimoiđu dva vozila. Problem je i sigurnosni jer stanovnici Modecove izlaze na ulicu na mjestu gdje vozila koja skreću s Koprivničke voze velikim brzinama. Križanje je tako napravljeno da se u njega može ući dosta brzo, a dolazi se s ravnog dijela prometnice pa je prometna nesreća vrlo izvjesna na ovom dijelu – kaže Tea Forjan.

Najakutniji je problem to što u dvorišta kuće u Modecovoj više ne mogu doći kamioni ili veća dostavna vozila. Još nekako mogu ući, ali izaći vrlo teško.

– Problem je u zelenom otoku nasred križanja. Sastavljen je preblizu našeg ulaza i kad vozila izlaze iz našeg dvorišta ne mogu, zbog nedovoljne širine i velikog kuta skretanja, izaći na prometnicu jer se na putu nalazi zeleni otok. Ako su već htjeli razgraničiti dva kolnika onda su mogli napravi manje invazivno rješenje, da se u slučaju nužde može proći vozilom – navela je naša sugovornica te dodala da je i sam voditelj gradilišta nekoliko puta pokušao projektantima ukazati na nelogičnosti i loša rješenja, ali radovi su se ipak nastavili.

Jedini spas mještani vide u skorašnjem tehničkom pregledu, kada bi nadzornici mogli uočiti ove probleme. O problemu smo upitali i HŽ infrastrukturu, koja je investitor, ali do kraja ovog broja odgovor nismo dobili.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati